BIST 10.170
DOLAR 32,31
EURO 35,03
ALTIN 2.455,88
HABER /  GÜNCEL

A Milli Kadın Boks Takımı kampta

A Milli Kadın Boks Takımı, 31 Mayıs - 8 Haziran tarihleri arasında Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenecek olan Avrupa Boks Şampiyonası ...

Abone ol

A Milli Kadın Boks Takımı, 31 Mayıs - 8 Haziran tarihleri arasında Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenecek olan Avrupa Boks Şampiyonası için Kastamonu’da kampa girdi. Milli Boksör Gülsüm Tatar, 4’üncü kez Avrupa Şampiyonu olmak istediğini söyledi.
Kastamonu’nun Kadıdağı’nda bulunan Boks Federasyonu Sporcu Kamp Eğitim Merkezi’nde çalışmalarını sürdüren A Milli Boks Takımı, Avrupa Şampiyonasında takım halinde tekrar birincilik hedefliyor.
A Mili Boks Takımı ile Kastamonu’da hazırlıklarını sürdüren Dünya ve Avrupa Şampiyonu Gülsüm Tatar, antrenmanlarını Kastamonu’da sürdürdüğünü belirterek, Avrupa Şampiyonluğu için Kastamonu’dan altın madalya sözü verdi. Şampiyon boksör Tatar, Genç, Yıldız ve A Milli Takımları olarak çalışmalarımızı devam ettiklerini belirterek, "Romanya’daki müsabakalar öncesinde son hazırlıklarımızı Kastamonu’da tamamlayacağız. Günde üç antrenman yapıyoruz. İnşallah yaptığımız bu antrenmanın karşılığını Bükreş’teki müsabakalarda karşılığını alacağız. Takım olarak Avrupa Şampiyonasını iyi bir hedefle tamamlayacağız. Bütün çalışmalarımız bu yönde devam ediyor. Disiplinli ve azimli bir şekilde çalışıyoruz. İnşallah ülkemiz için hayırlısı olur” dedi.

"TAKIM HALİNDE ŞAMPİYONLUK HEDEFLİYORUZ”
Kendisinin ve arkadaşlarının her zaman beklentisinin yüksek olduğunu vurgulayan Milli Boksör Tatar, "İnşallah burada 4’üncü Avrupa Şampiyonluğunu kazanmak istiyorum. Takım olarak ta zaten Dünya 2’incisi bir takımız. İnşallah Romanya’da takım olarak Avrupa Şampiyonu olmak istiyoruz. Hedefimiz ve çalışmalarımız bu yönde devam ediyor. Hırslıyız ve hepimiz altın madalyayı kazanmak istiyoruz. Ekip olarak son hazırlıklarımızı Kastamonu’da sürdürüyoruz. İnşallah Allah’ın izniyle hem kendi adıma hem de takım adına Avrupa Şampiyonu olacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
Kastamonu’daki kamp döneminde yorucu ve performans yükseltici antrenmanlar yaptıklarını belirten Tatar, "İnşallah takım halinde Dünya birincisi olacağız. Beklentiler her zaman olduğu gibi yine yüksek. Elimizden geleni yapıyoruz. Avrupa Şampiyonası sonrası uluslararası bir turnuvamız olacak. Ondan sonra Dünya Şampiyonamız var. 2015’te Olimpiyatlar var. İlk defa düzenlenecek bir olimpiyat organizasyonu. İnşallah orada da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz” şeklinde konuştu.

"SOMA İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”
Milli Boks Takımı adına Soma’da kazayla da olsa hayatlarını kaybeden işçilere başsağlığı dileğinde bulunan Tatar, şunları söyledi: "
Ayrıca Boks takımımız adına, Soma’da kazayla da olsa hayatlarını kaybeden işçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine de başsağlığı diliyoruz. Dualarımız Soma’daki işçi kardeşlerimizle, ayrıca bu Soma’da yaşananlar bizim performansımızı hiçbir zaman düşürmeyecek. Biz, emekçi insanlarız. Her zaman çalışıyoruz, her zaman her yerde Allah’ın izniyle ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Dualarımız Soma’da ölen yurttaşlarımız içindir”

EROĞLU: "ROMANYA’YA İDDİALI GİDİYORUZ”
A Milli Boks Takımı Baş Antrenörü ve eski Dünya Boks Şampiyonu Nuri Eroğlu ise, A Milli Boks Takımının başarılı bir kamp dönemi geçirdiğini belirterek, “Boks Federasyonumuza ait tesislerimizde çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu ayın sonunda 31 Mayıs-8 Haziran tarihleri arasında Romanya’nın başkenti Bükreş’te Avrupa Boks Şampiyonasına katılacağız. Mart ayından itibaren kamp çalışmalarımızı 15’er günlük devam ediyor” dedi. Kastamonu’da son hazırlıklarının sürdüğünü ifade eden Eroğlu, “Takımımızdan son derece ümitliyiz. Bütün sporcularımızın başarılı olacağına inanıyoruz. Kastamonu’da çok güzel bir tesiste kamp yapmaktan dolayı mutluyuz ve Federasyonumuza teşekkür ediyoruz. Tesisimiz, Türkiye’nin en iyi tesislerinden bir tanesi. Başarılı bir kamp dönemi geçiriyoruz ve bu şampiyonada inşallah çok başarılı olacağız, ülkemize de madalyalarla döneceğiz” ifadelerini kullandı.

BAŞAR: "AVRUPA’DA ALTIN MADALYA KAZANMAK İSTİYORUZ”
60 kilogramda Türkiye’yi Romanya’da Avrupa Boks Şampiyonasında temsil edeceğini belirten Milli Boksör Gamze Başar İSE, "Federasyonumuzun Kastamonu’da kurmuş olduğu tesislerde, günde üç antrenman şeklinde yoğun bir tempoyla devam ediyor. Takımımızda Dünya ve Avrupa Şampiyonası olan ablalarımız bulunuyor. Onlar gibi bizlerde Avrupa’da altın madalya kazanmak istiyoruz. Avrupa Şampiyonasından en iyi şekilde dönüp, bayrağımızı göndere çektirmek istiyoruz. Tüm dualarımız ve temennimiz bu şekildedir. İleride bizlerde, ablalarımız gibi madalyalar kazanıp yerlerini almak istiyoruz. Kamp döneminde elimizden geleni yaptık, bundan sonra şampiyonada müsabakalarda yapmak istiyoruz" dedi.

GÜNERİ: "HEDEFİM, AVRUPA ŞAMPİYONU OLMAK”
Avrupa Şampiyonu olmak istediğini vurgulayan Milli Boksör Elif Güneri, "Bu sayede bayrağımızı göklere çektirmek istiyoruz. Bunun çalışmalarımız son hızla devam ediyor. Mart ayından beri kamp çalışmalarımız devam ediyor. Son hazırlıklarımızı Kastamonu’da tamamlayacağız. Antrenmanlarımız çok verimli geçiyor. Federasyonumuza bizlere verdikleri desteklerden ötürü çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca Soma’daki felaketten dolayı hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine de başsağlığı diliyoruz. Hedefimiz şampiyonluktur" diye konuştu.


ÇAKIR: "ROMANYA’DA SOMA İÇİN ŞAMPİYON OLACAĞIZ”
57 kilogramda Türkiye’yi Romanya’da en iyi şekilde temsil etmek istediğini belirten Milli Boksör Reyhan Çakır, "Takımımızda bulunan şampiyon sporcular sayesinde onlarla birlikte daha iyi hazırlanıyoruz. Soma’da yaşanan faciayı duyduğumuz çok üzüldük. Gözlerimiz doldu. Ama kesinlikle biz, daha da hırslandık. Onlar için Romanya’da başarmak istiyoruz. Soma’da hayatlarını kaybeden işçilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabırlar diliyoruz" dedi.
Günde üç antrenmanla çalışmalarını sürdüren A Milli Kadın Boks Takımı, Avrupa Şampiyonası öncesi son hazırlıklarını Kastamonu’da tamamlayacak.
(İHA)