BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.411,91
HABER /  GÜNCEL

Nefes Kesen Uyuşturucu Operasyonu Kamerada

Esenyurt’ta düzenlenen helikopter destekli uyuşturucu operasyonu film sahnelerini aratmadı. Polis kamerasıyla görüntülenen operasyonda polis...

Abone ol

Esenyurt’ta düzenlenen helikopter destekli uyuşturucu operasyonu film sahnelerini aratmadı. Polis kamerasıyla görüntülenen operasyonda polis, evlerde ve boş arazilerde uyuşturucu arayıp, şüphelileri gözaltına aldı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince 14 Mayıs tarihinde Esenyurt’ta ortaklaşa operasyon düzenlendi. Özellikle okul çevrelerinde uyuşturucu madde ticareti yapan sokak satıcılarına yönelik yapılan operasyonda, nefes kesti. Bir polis helikopterinin de havadan destek verdiği operasyon film sahnelerini aratmadı. Bir mahalleye giren polis, şüphelilerden bazılarını sokakta yere yatırıp gözaltına aldı. Özel harekat polislerinin de destek verdiği operasyonda polis kapıları koçbaşıyla kırıp içeri girdi. Çatıda saklanan iki şüpheli de yere yatırılarak gözaltına alındı. Tüm mahalleyi ablukaya alan polis, boş arazilerde şüphelilerin peşine düşüp, uyuşturucu aradı. Boş bir arazide de iş makinesiyle kazı yapılarak uyuşturucu arandı. Operasyon düzenlenen evlerde, sokaklarda ve boş arazide yapılan aramalarda 992 gr bonzai olarak tabir edilen uyuşturucu, daralı ağırlığı 17,4 gram eroin, 150 adet uyuşturucu hap ve 2 adet hassas terazi ele geçirildi.
Operasyonlarda yaşı küçük olan 5’i kız toplam 9 çocuk ile 11’i kadın toplam 22 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1’i kız 3 çocuk ile aralarında 8 kadının da bulunduğu 13 kişi tutuklandı.
Ayrıca, olay ile ilgili suça karıştıkları tespit edilen yaşı küçük çocuklardan korunmaya muhtaç oldukları tespit edilen 6 çocuk kimlik tespitleri yapılarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne, 6 çocuk ise ailelerine teslim edildi.
(İHA)