BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,78
ALTIN 2.441,23
HABER /  GÜNCEL

Soma faciası ilahi ikaz mı? Zaman yazarı yazdı

301 kişinin öldüğü Soma'daki maden faciası ilahi ikaz mı? Zaman yazarı Ali Ünal, tartışılacak bir yazı kaleme aldı.

Abone ol

Zaman si yazarı , Kur'an'da geçen “Zulmedenlere destek olmayın; yoksa size ateş dokunur.” ayetini köşesine taşıdı. Yazar, cemaate zulmetmekle suçladığı iktidar partisi ve yapılanlara ses çıkarmayan seçmene yüklendi.

Cemaat medyası yazarlarının Soma'ya bakışı polemiklere gebe olacak türden. Yazar Ünal, "Musibete davetiye çıkarmak" başlıklı yazısında, iktidarın yolsuzluk, ahlaksızlık ve kural tanımamazlık içinde olduğunu düşünüyor.

Bir topluma gelen musibetlerde birinci derecede sorumluların gereken tedbirleri almayıp, musibete sebep olanlar oldugunu belirten Ünal, Allah'ın bir toplumla ilgili hüküm ve icraatında toplumun çoğunluğundan sonra sorumluluk ve temsil mevkiindekilere baktığına işaret etti.

MASUM CEMAAT VE MAZLUM BİR REHBER

Başbakan ve hükümetin tarihin en büyük en kapsamlı yolsuzluk ve rüşvet bataklığına düşme suçlamasına muhatap olduğunu savunan yazar, sözü cemaate yapıldığını iddia ettiği zülme getirdi.

(...)ve Bunu örtmek için, dünyanın her tarafında hiçbir ferdi yolsuzluk, hırsızlık, zina, fuhuş gibi fiillerle anılmamış yüz binlerce mensubu bulunan masum bir Cemaat ve onun masum ve mazlum bir rehberine her gün tarihte eşine rastlanmadık yalan ve iftiralarla hücum ediyorlar; bununla kalınmıyor, görevlerini hakkıyla yapmaktan başka suçu olmayan binlerce Emniyet ve Yargı mensubu, memur ve bürokrat, zulüm üstüne zulme maruz; hukuk, “Sen yap, kanununu ben çıkarırım!” tavrına emanet. Vatandaşı tokatlayan, azarlayan Başbakan’ın, yerdeki vatandaşı tekmeleyen müşavirinin yüzlerinden okunduğu üzere, tarifi imkânsız bir kin ve düşmanlık, kalb katılığı ve kibir, vicdanları esir almış.

YOKSA ATEŞ SİZE DOKUNUR

Bütün bunları asla hata kabul etmezlik enaniyeti içinde savunan parti sözcüleri, mensupları ve bütün bunlar karşısında lâl kesilmiş, hattâ destekçi hocalar, kanaat önderleri, Diyanet görevlileri. Ve Kur’ân, helâk edilen kavimlerin aldatma, ahlâksızlık, ölçüde-tartıda hile yapma, zulüm, zalimlere körü körüne itaat, bol geçimlikle şımarma, fısk, ikazlara kulak asmama gibi sebeplerle helâk edildiğine vurgu yaparken, nefsi ruha, cebi, cüzdanı vicdana, mideyi kalbe, parayı ahlâka tercihten başka manâya gelmeyen “Çalıyor ama çalışıyor”la böyle bir iktidarı tercih edenler. Allah buyuruyor: “Zulmedenlere destek olmayın; yoksa size ateş dokunur.” Evet, Hocaefendi’nin duasıyla, “Allah, ülkemizi başka ve daha büyük felâketlerden korusun.”