BIST 9.726
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.421,47
HABER /  GÜNCEL

A Haber'i hedef alan Kılıçdaroğlu'na büyük tepki

Asılsız iddialar ve sahte belgelerle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarını hedef alan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hedefinde bu kez de Turkuvaz Medya grubu ve çalışanları vardı.

Abone ol

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu A Haber ve ATV başta olmak üzere Turkuvaz Medya ve çalışanlarına yönelik adeta tehdit içeren ifadeler kullandı. Bu açıklamaların ardından CHP liderine toplumun her kesiminden büyük tepkiler geldi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bu hafta da yeni belgeler açıklayacağına ilişkin bir beklenti oluşturup yine deyim yerindeyse skandal açıklamalara imza attı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu A Haber ve ATV başta olmak üzere 3 binin üzerinde çalışanı bulunan Turkuvaz Medya kuruluşunu hedef alarak; A Haber'i de kınıyorum, A televizyonunu da kınıyorum. Bir de tweet atıyorlar, şeref madalyası takmalıydık. Tak bakalım, nereye takacaksın, ama ben senin boynuna neyi takacağımı çok iyi biliyorum." dedi 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 2014 yılında Rıza Sarraf'ın a Haber ekranlarında çıktığı programı eleştirerek, "Hiç utanmadan bir de tweet atıyorlar 'Rıza Sarraf'a şeref madalyası takmalıydık'. Buyur tak bakalım. Şeref madalyasını nereye takacaksın? Ama ben senin boynuna neyi takacağımı çok iyi biliyorum. Sen vatan hainisin" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun sözleriyle ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu.

KALIN: UTANÇ VERİCİ BİR DURUM

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Şiddetle kınıyorum. Çirkin ve seviyesiz üslup. Sorumsuzca hedef göstermesi kabul edilemez. Utanç verici bir durum. A Haber milli bir yayıncılık yaptığı için Kılıçdaroğlu saldırıyor. A Haber'in milli ve yerli duruşundan rahatsız. Bu saldırılara pabuç bırakmamalısınız" dedi.

BOZDAĞ: GÖNÜLLÜ İŞBİRLİKÇİSİ VE TAŞERONUDUR

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, A Haber canlı yayınında, Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada bazı medya kuruluşlarına ilişkin açıklamalarını değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu'nun medya özgürlüğüne ve ifade hürriyetine yönelik tehditlerde bulunduğunu ifade eden Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu lanetlediğini bildirdi.

Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nun kimsenin boynuna ip geçiremeyeceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Kılıçdaroğlu, benim yularım bir başkasının elinde demek istiyor. Şu anda Kılıçdaroğlu, bağımsız bir genel başkan gibi konuşmuyor. Türkiye'ye karşı yürütülen uluslararası komploların, Türkiye'ye ve Türk milletine diz çöktürmek isteyen çevrelerin gönüllü işbirlikçisi ve taşeronudur. Ben soruyorum, CHP'nin genel başkanının yuları kimin elinde?"

"BÜYÜK BİR YANLIŞTIR"

Bozdağ, eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı davanın görülmeye başlandığı hafta, Kılıçdaroğlu'nun büyük bir iftira kampanyası başlattığına işaret etti.

ABD'de tiyatro sahnelendiğini, bu tiyatronun Amerika'daki ayağında Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarının bulunduğunu, Türkiye'deki ayağında ise Kılıçdaroğlu'nun olduğunu ifade eden Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nun terör örgütleriyle aynı hedefe koşmaktan imtina etmediğini söyledi.

BAKAN SOYLU SERT ÇIKTI

"Kılıçdaroğlu, Sayın Cumhurbaşkanının yakınlarının veya kendisinin bir adaya para naklettiğini veya o adada veya başka yerde, dünyanın başka noktasında hesaplarda parasının olduğunu iddia etti. Şimdi bir haftadır sürekli olarak bunu farklılaştıran, bu lafın odağından ayıran ve meseleyi başka bir noktaya taşımak isteyen, kah A Haber'e saldıran, kah Sarraf dosyası üzerinden Türkiye'yi yargılamaya çalışan, sonra da güya vicdanı varmış gibi de bir tablo ortaya koymaya çalışan bir çirkefle karşı karşıyayız, çok net söylüyoruz."

İşte Kılıçdaroğlu'nun medyayı hedef alan bu ağır sözlerinin ardından sosyal medyada çığ gibi yükselen tepkilerden bazıları:

Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na: 'Boğazına ne takacağız göreceksin!'

Kemal Kılıçdaroğlu ne diyor böyle! Mal nasıl götürülür iyi bilirim

 
.

.