BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,74
ALTIN 2.431,71
HABER /  GÜNCEL

9 Numaralı tanık şok etti!

Ergenekon'da 9 numaralı gizli tanık, çok önemli bir cinayeti tüm ayrıntılarıyla anlattı. İşte tüyler ürperten o ifadeler!

Abone ol Ergenekon davasının 9 numaralı gizli tanığının iddianameye giren ifadelerinin bir bölümü avukatlara verildi. ‘Gizli tanık 9’ Hablemitoğlu cinayetinin ayrıntılarını bir bir anlattı...

Danıştay davasının 9 numaralı gizli tanığı, Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesi talimatını Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün verdiğini ileri sürdü. Ergenekon İddianamesi'ne 'gizli tanık 9' olarak yer alan tanık, Hablemitoğlu cinayetinin ayrıntılarını tek tek anlattı.

Geçmişte suç ortaklığı yaptığı İbrahim Genç'in Osmanbey'deki yazıhanesi'ne çağrıldığını aktaran gizli tanık, teklifi Veli Küçük'ün yanında İbrahim Genç'in yaptığını belirterek o gün yaşananları şöyle anlattı: "İşte geçmişten beri seni tanıyoruz, sana güveniyoruz, Sen de yeni içeriden çıktın, askerden geldin. İhtiyacın var. Biz de seni düşündük, bu işi sana vermeye karar verdik. Ne diyorsun, falan. Resmini de koydular bu şahsın, ölecek faili meçhul olması lazım. Ben kabul etmedim. Ha Osman Gürbüz de vardı orada. Onu unuttum. İşte Osman Gürbüz ondan sonra ben kabul etmeyince Veli Küçük döndü Osman Gürbüz'e bu iş yine sana kaldı. İşi ona verdiler. Ben de çıktım gittim."
1 MİLYON DOLAR TEKLİF ETTİLER

Hablemitoğlu'nu öldürmesi karşılığında 1 milyon dolar teklif edildiğini belirten 9 numaralı gizli tanık, daha önce benzer olayları yapanların başına gelenleri bildiği için böyle bir teklifi kabul etmediğini ifade etti. Gizli tanık, cinayeti işleyenlerin aldıkları parayı daha sonra alemde yediklerini de ifadelerinde belirtti.

BİRDAL'IN KALEMİNİ KIRDILAR

Akın Birdal'a yönelik suikast girişimindende haberdar olduğunu söyleyen gizli tanık 9, 'Akın Birdal'ın kalemini benim yanımda kırdılar' dedi. Gizli tanık 9, kendisini Veli Küçük'le Ergenekon'un tutuklu sanıklarından Osman Gürbüz'ün tanıştırdığını söyledi.

Danıştay katili Avukat Alparslan Arslan ile de 2003 yılında tanıştığını belirten gizli tanık 9, Alparslan Aslan'ın yaptıkları sohbetlerde sürekli olarak kendisine, " 3-4 yıl sonra devlet bir temizlik yapacak. Yani özellikle Kürtlere yönelik bir temizlik olacak. Hükümetin de istediği budur" dediğini anlattı.