BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.509,75
HABER /  GÜNCEL

80'lik üçüz nineler Guinness' e aday!

En kısasından en uzun boylusuna kadar birçok kişinin Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye çalıştığı ülkemizde şimdi de Ordu'nun sempatik üçlüsü aday

Abone ol
En kısasından en uzun boylusuna kadar birçok kişinin Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye çalıştığı ülkemizde, şimdi de yaşıyla buna aday olmaya hazırlananlar var.

İşte onlar, Ordu'nun Perşembe ilçesine bağlı Yazlık köyünde yaşayan 80 yaşındaki üçüz kız kardeşler. Yıllardır aynı köyde yaşayan ve hiçbir zaman ayrılmayan Hacer, Hayriye ve Emriye Sarı, en uzun yaşayan üçüzler olarak rekorlar kitabında yer alabilir. Kendilerine başvuru gelmesi halinde bunu değerlendirebileceklerini kaydeden Ordu Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen, "Ben de bu konuda bir araştırma yapacağım. Belki en uzun yaşayan üçüz kız kardeşler olarak kendilerini Guinness'e aday gösterebiliriz.'' diyor. Sempatik tavırları ve yaşama sevinçleriyle dikkat çeken üçüzler, köyde yaşayan herkese örnek oluyor. Üçüzlerden Hacer Sarı, "Birçok zorlukla karşılaşmamıza rağmen bu zorlukların üstesinden beraber geldik. En önemlisi hep gülecek bir şeyler bulmayı başardık." ifadelerini kullanıyor. Köyün muhtarı Davut Sarı, tek yumurta üçüzü olan kardeşlerin pozitif enerjileri ile kendilerini sevdirdiğini dile getiriyor. Üçüzlerden Hayriye Sarı, bir akrabası ile evli ve bir çocuğu var. Diğer iki kardeş ise hiç evlenmemiş.