BIST 10.400
DOLAR 32,21
EURO 35,00
ALTIN 2.412,28
HABER /  GÜNCEL

Kadınlar için korkutan açıklama!

Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkan Yardımcısı Opr. Dr. Nejat Özgül Türkiye'de kadınların kanser riski ile ilgili korkutan açıklamayı yaptı

Abone ol

Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkan Yardımcısı Opr. Dr. Nejat Özgül, Türkiye'de her yıl 100 bin kişinin 229'una yeni kanser teşhisi konulduğunu, artışın bu hızla devam etmesi halinde, 2030'lu yıllarda kanser görülme sıklığının iki misli artacağını ve 100 binde 450'lere yaklaşacağını bildirdi.

Özgül, şu bilgileri aktardı:"Her yıl 100 bin kişinin 229'una yeni kanser teşhisi konulmaktadır. Genel olarak kanser erkeklerde kadınlara göre daha sık görülüyor. Eğer artış bu hızla devam ederse, 2030'lu yıllarda kanser görülme sıklığımız 2 misli artacak ve 100 binde 450'lere yaklaşacak. Ülkemizde en sık akciğer kanseri görülüyor. Bunun nedeni ise yoğun sigara kullanımıdır. Türkiye'de her yıl 100 bin kişi sigaraya bağlı hastalıklar nedeni ile yaşamını kaybediyor. Ülkemizde teşhis edilen yıllık 150 bin yeni kanser olgusunun en az üçte ikisi doğrudan sigara ile ilişkili. Kanser konusunda toplumda farkındalık sağlanması ve toplum bilincinin geliştirilmesi, kanserle mücadelede en etkili yöntemlerin başında geliyor. Özellikle bu hedefe yönelik kanser eylem planları yapılıyor, tütün kontrolü, dengeli beslenme, fizik aktivite ve korunma odaklı kanser mücadele stratejileri oluşturuluyor."