BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  EKONOMİ

80e aldı, 150ye bakmadı

El Muttaki, Ahmet Nazif Zorlu'nun 80 milyon dolara aldığı arsaya 150 milyon dolar teklif etti...

Abone ol

Ahmet Nazif Zorlu, 80.5 milyon dolara alınan Deva Holding arsasını 150 milyon dolar'a satmaya yanaşmadı...

Zorlu Gayrimenkul Genel Müdürü Levent Ergül, herkesin Zorlu’nun iki gayrimenkule o kadar parayı neden verdiğini sorduğunu ancak, kendilerinin iki projeden de para kazanmayı planladıklarını, projeler tamamlandığında bunu herkesin göreceğini söyledi.

Zorlu Grubu bundan 4 ay önce Levent’te İETT garajı arazisi yakınındaki Deva İlaç binasına 80.5 milyon dolar vermiş, son olarak Mart ayı içinde de Zincirlikuyu’daki Karayolları arazisini 800 milyon dolara almıştı. Zorlu, gerek Deva arazisinin gerek Zincirlikuyu arazisinin alımında metrekare fiyatında rekor kırmıştı.

Deva arazisinin alımında metrekare fiyatı 6 bin 270 doları bulduğunda daha önce orada böyle bir fiyat oluşmamıştı. Bölgede metrekare fiyatlarını tetikleyen alışverişin de Deva arazisi satışı olduğu konuşuluyordu.

El Muttaki’nin teklifi
Ergül, projelerin kârlı olacağına inandıklarını belirterek, Deva arazisine, İETT arazisinin satışından hemen sonra Dubaili yatırımcı Rafet Emin El Muttaki’den teklif aldıklarını söyledi. Ergül, kendilerinin 80.5 milyon dolara aldığı arsaya Dubaili yatırımcının 70 milyon dolar fazlasını, yani 150.5 milyon dolar önerdiğini, buna rağmen arsayı satmadıklarını söyledi. Ergül “Bizim beklentimiz o bölgede daha çok kazanmak” dedi.

Karayolları arazisine ilk kazma Ocak’ta
Levent Ergül, Zincirlikuyu’daki Karayolları arazisinde ilk kazmayı Ocak 2008’de vurmayı planladıklarını, 2010 Haziran’ında da tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. Zincirlikuyu’da 96 bin 505 metrekare arsa üzerinde 235 bin metrekare inşaat alanı izinleri bulunduğunu hatırlatan Ergül, “Biz bu hakkımızın alışveriş merkezi olan kısmını yer altında kullanacağız. Böylece yer üstündeki yeşil alan bugünkü halden daha fazla olacak” dedi.

Mimarlar yarışacak jüri karar verecek
Yapacakları binanın kat sayısının 28 yerine 26 olacağını belirten Ergül, “Mimari projesiyle ilgili yarışma açacağız. Jüriyi mimarlar, inşaat mühendisleri, şehir planlamacıları gibi arsa ile ilgili daha önce dava açmış meslek odalarının temsilcilerinden oluşturacağız. Jüriye müdahale etmeyeceğiz. Neyi seçerlerse inşa edeceğiz. Buraya 350-400 milyon dolar harcayarak İstanbul’a mührümüzü vuracak bir proje inşa edeceğiz. Komplekste 4 bin 650 araçlık otopark da olacak” diye konuştu.



(Haber: Tebernüş Kireçci/Vatan)