BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

80 Yaşındaki terzinin çırak üzüntüsü

Ordu’da 52 yıldır terzilik yapan 80 yaşındaki Salih Topbaş, mesleğine ilginin olmamasından üzüntü duyduğunu söyledi. <br/>Esnaflıkta ve tica...

Abone ol

Ordu’da 52 yıldır terzilik yapan 80 yaşındaki Salih Topbaş, mesleğine ilginin olmamasından üzüntü duyduğunu söyledi.
Esnaflıkta ve ticarette belli kuralları içinde barındıran Ahilik geleneğinin yaşatılması için her yıl düzenlenen Ahilik kutlamaları kapsamında, ‘Ordu’da yılın Ahisi’ unvanına bu yıl Ordu’nun Ulubey ilçesinde 52 yıldır terzilik yapan Salih Topbaş, layık görüldü.
“Ahiliği bana layık gören büyüklerime teşekkür ediyorum” diyen Topbaş, “Terzi başkasının söküğünü diker, işine devam eder ama gelecek senelerde terzi bulunmaz” dedi.
Topbaş, yaptığı konuşmada, mesleğe kimsenin ilgi duymadığını belirtirken, “80 yaşındayım bu mesleğime devam ediyorum. Başımdan çok sıkıntılar geçti ama müşterime karşı saygılı davrandım. Müşteri kaybetmemek için parası olmaması da mühim değil. Kimsenin kapısına para için gitmedim, yolda para verseler, ‘benim iş yerime gel orada verirsin’ derdim. Halen mesleğime devam ediyorum. 52 yıldır bu işi yapıyorum. Gelecek neslin bu mesleği sürdüreceğini tahmin edemiyorum. Bu durum beni çok üzüyor. Şu anda bu meslek bitti. Mesleğe özenen yok. Burayı da devretmek istedim. Kimse çıkmadı. Artık bende götüremiyorum. Çırak falan yok. Burada 17 terziydik 3 terzi kaldı” şeklinde konuştu.
52 yıldır başkasının söküğünü diken Salih Topbaş’ın müşterisi Sebahattin Kul, Salih Topbaş’ın kendisinin zamanında okul elbiselerini onardığını, şimdi ise torunlarının elbiselerini diktiğini ifade ederken, “Salih amca bizim okul elbiselerimizi dikerdi, onarırdı. Şimdi torunlarımızın elbiselerini dikiyor. Kaç yıldan beri terzi. Terziliğinden de memnunuz. Sürekli yanına gelir gideriz. Zamanında bizim elbiselerimizi dikerdi, şimdide torunlarımızınkini dikiyor. Başarıların dileriz” diye konuştu.
(İHA)