BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.399,52
HABER /  DÜNYA

80 BİN SÖZLEŞMELİ PERSONEL MÜJDELİ HABERİ BEKLİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 80 bin sözleşmeli personelin taleplerinin köklü bir şekilde çözüme kavuşturulması için yaptık...

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 80 bin sözleşmeli personelin taleplerinin köklü bir şekilde çözüme kavuşturulması için yaptıkları çalışmayı tamamladıklarını belirterek, "Bunun netleşmesi sayın Başbakanımızın takdiminden sonra olacak" dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, 1. Şanlıurfa Tanıtım Günleri etkinliğinde katıldı. Programın öncesinde gazetecilerin, sözleşmeli kamu personeline kadro verilmesine ilişkin çalışmalarla ilgili sorusunu cevaplayan Çelik, Türkiye’deki sözleşmeli kamu personelinin 74 bininin KİT’lerde bulunduğunu, bunların değerlendirme kapsamında olmadıklarını söyledi. KİT’lerin dışında ise 80 bin sözleşmeli kamu personeli bulunduğuna işaret eden Çelik, yerel yönetimlerdeki sözleşmelilerle birlikte, toptan değerlendirileceği bir çalışmayı yürüttüklerini anlattı. "Bunun netleşmesi sayın Başbakanımızın takdiminden sonra olacak" diyen Çelik, şu anda yerel yönetimler dışındaki sözleşmelilerle ilgili kesin alınmış bir karar olmadığını ama yerel yönetimlerdeki sözleşmeli personeli kadroya aldıklarında diğer sözleşmelilerin taleplerinin de devam edeceğini hatırlattı. Çelik, "Bunu acaba köklü bir şekilde çözüme kavuşturabilir miyiz diye bir çalışmayı tamamlamış buluyoruz" dedi.
(İHA)