BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.401,55
HABER /  DÜNYA

MUSTAFA DENİZLİ’DEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Rize’de yaşadığı şampiyonluktan kulüpler birliğinin talebine, Fatih Terim’den Fenerbahçe’n...

Abone ol

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Rize’de yaşadığı şampiyonluktan kulüpler birliğinin talebine, Fatih Terim’den Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanşına kadar bir çok konuyu değerlendirdi.
Çaykur Rizespor Lig’in bitimini 2 hafta kala evinde Ağırladığı MKE Ankaragücü’nü 3-0 mağlup edip Süper Lig’i garantilemişti. Şampiyonluk sevincini üç gün izin kullanarak geçiren Çaykur Rizespor hafta sonu deplasmanda oynayacağı Bucaspor maçı hazırlıklarına bugün Çaykur Rizespor Tesisleri’nde başladı. Takımda uzun süre sakat olan Hakan Bektaşoğlu’da idmana katılırken, futbolcuların moral ve motivasyonlarının yüksek olduğu gözlendi.
İdman öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan Denizli, açıklamalarda bulundu. Hedefi ve heyecanı olmayan yerde kendisinin de bulunmayacağını belirten Denizli, “Bu ilk etabı geçtikten sonra ileride neler yapılabilir bunu Başkan ve yöneticiler ile oturup detaylıca görüşmemiz lazım. ’Buraya geldik, bizim hedeflerimiz bitti’ düşüncesi ile biz hareket edemeyiz. Daha öncesinde ben asla böyle hareket edemem. Ben bir yerde var isem orada bir yarışmanın ve heyecanın mutlaka sürmesi lazım. Bunun sonunda başarırız veya başaramayız ama pes edemeyiz. Bu ortamı yaratabilecek şartları mutlaka değerlendireceğiz. Bunun çeşitli gerekçeleri olacaktır. Mali tabloları olacaktır. İstediğiniz kadar büyük mali bütçeler oluşturun, sizi başarıya götürebilecek bir kadroyu ortaya çıkartabilirmisiniz onun değerlendirilmesi gerekir” dedi.

"RİZE’DEKİ ŞAMPİYONLUĞUN YERİ FARKLI"
Denizli, Rize’de yaşadığı şampiyonluğunun yerinin yaşadığı diğer şampiyonluklardan farklı olduğunu ifade ederek, “Ankaragücü maçından sonra da söylemiştim. Buraya gelmemin iki önemli nedeni vardı. Birinci amacım bu şampiyonluğu yaşayabilmekti. Bu lig’de yaşayabilmekti. Böyle bir çok radikal kararım olmuştu. Yaklaşık 10 yıl önce bu benim aklımın da kalbimin de bir kenarında kalmıştı. Futbol yaşamımda kendimi borçlu hissettiğim bir şey kalmasını istemedim. Burada takım çok önemli değildi. Bu ligde bunu yaşamak benim için önemliydi. Bu projemi Rize’de gerçekleştirebileceğime inandığım için zaten buraya geldim. Şükürler olsun bu düşüncelerimde de yanılmadım. Tabii ki çok önemli ve değerli şampiyonluklarım da oldu. Ama biliyorum ki mutlaka yaşamak istediğim bir şampiyonluk olunca yeri farklı oluyor. Ben yaşadığım şampiyonlukları belki bulutların üzerinde uçarcasına kutladım. Ama bu bir ilkti. Teknik direktörlük yaşantımda ilk şampiyonluğum 24 yıl önceydi. Buda bir ilk” şeklinde konuştu.
Çaykur Rizespor’un Süper Lig’de şampiyonluk yaşayabileceğini belirten tecrübeli teknik adam, “Düşünüyorsan yapabilirsin. Düşünüyorsan başarabilirsin. Bunu Anadolu’da bizden önce başaran takımlar var. Bu tabii ki çok zorlu ve meşakkatli bir iş. Ama yapılmış. Dana evvel yapan varsa mutlaka yapılır” diye konuştu.

"FATİH TERİM’LE REKABET HARİKA BİR İŞ OLUR"
Denizli, PTT 1. Ligi’nden Süper Lig’e çıkacak takımlar arasında bir İzmir takımının da bulunmasının gönlünden geçtiğini ifade ederek “Benim şehrimle ilgili bir temennim var. Ben Altaylıyım. Ama Karşıyaka ve Buca’da benim şehrimin takımları. Hak ederek gelecekse şehrimin bir takımının gelmesini isterim. Öbürlere haksızlık yapılsın ille de bir İzmir takımı gelsin anlamında demiyorum. İçimdeki samimi hisleri söylüyorum. Rabbimden tüm dileğim de hak edenin gelmesidir. Ama benim elimde böyle bir imkan olsun İzmir takımının gelmesini isterim. Bunu söylerken kimseye haksızlık etmiyorum. Ben içimden geçeni samimi olarak söylüyorum” ifadelerini kullandı.
Denizli, Süper Lig’de Fatih Terim’le rekabet etme şansını bulacağının kendisine hatırlatılması üzerine “Onun keyfi ve gururu farklı olur. Harika bir iş olur” dedi.

"KULÜPLER BİRLİĞİ’NİN TALEBİ ÜTOPİK OLMUŞ"
Denizli, Kulüpler Birliği’nin Teknik Direktörlerin görev sürelerinin kısıtlanmasına yönelik taleplerini değerlendirerek “Bunlar tamamen benim dışımdaki hadiseler. Olaya daha değişik bir gözle bakıldığında sen tek takımı çalıştırabilirsin ben ise 10 tane hocayı çalıştırabilirim. Olaya böyle bakıldığında bir kısıtlama var. Bu olmaz. Bunu hukukçular değerlendirir. Bunu söylüyorsan şunu peşinen kabul etmiş olacaksın. Bu teknik adam eğer bir kez daha çalışamayacaksa senin ile yapılan kontratların ayrıldığı gün tüm şartlarının yerine gelmesi lazım. Ama buda yetmez. Al ben sana para vereyim sende kenarda otur. Benim çalışma hürriyetimi, benim tercih edilme hürriyetime set çekme hakkını kimse kendinde bulamaz. Bu biraz ütopik olmuş” dedi.

FENERBAHÇE’YE DESTEK
Denizli, sadece Fenerbahçelilerin değil tüm Türklerin Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanşında kazanmasını arzuladıklarını belirterek, “Fenerbahçe’nin şu ana kadar topladığı puanlar Türk futbolunun geleceği adına çok önemli bir artı puandır. Burada Fenerbahçe’nin finale çıkması sadece Fenerbahçelilerin değil, tüm Türklerin istediği bir şey. İnşallah bunu başarır. Bu kolay bir şey değil. 1-0’lık sonuç bu akşam Fenerbahçe’yi peşinen finale taşır diyemeyiz. Maçtaki performansını asgari ortaya koyması lazım. Onun altındaki performansı yetmez” diye konuştu.
(İHA)