BIST 10.086
DOLAR 32,26
EURO 34,85
ALTIN 2.430,74
HABER /  DÜNYA

8 şehit için resmi tören

İzmir Karşıyaka’daki Alaybey Askeri Tersanesi’nde denize indirilirken yan yatan Değirmendere Römorkörü’nde şehit olan 8 denizci asker ve 2 i...

Abone ol

İzmir Karşıyaka’daki Alaybey Askeri Tersanesi’nde denize indirilirken yan yatan Değirmendere Römorkörü’nde şehit olan 8 denizci asker ve 2 işçi için resmi tören yapıldı.
Törene Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu’nun yanı sıra şehitlerin aileleri de katıldı. Tören öncesi şehitlerin cenazeleri tersaneye getirildi. Acılı aileler de cenazelerin girişi sonrasında tören alanına geçti. Tören basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

KAZAYI ASKERİ MÜHENDİSLER ARAŞTIRACAK
Öte yandan meydana gelen üzücü kazanın oluş sebebine ilişkin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın en büyük tersanesi olan Gölcük Tersanesi’nden askeri mühendislerin kente geleceği ve incelemelerde bulunacakları öğrenildi.

MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLECEKLER
Yapılan kimlik tespitlerinin ardından İzmir dışında toprağa verilecek şehitler Çiğli Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan askeri uçaklarla memleketlerine gönderilecek. Er Yavuz Arslan ile işçilerden Cafer Kırbaş ikindi vakti İzmir Bostanlı Beşikçioğlu Camisi’nde yapılacak törenin ardından toprağa verilecek. İşçi Ercan Biçer İzmir’in Torbalı ilçesi Şehitler Köyü’nde son yolculuğuna
uğurlanacak.
(İHA)