BIST 10.086
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.426,87
HABER /  GÜNCEL

8 köşeli yıldızın anlamı

AK Parti'nin yeni binası göz kamaştırıyor. Binada yok yok... İşte o bina...

Abone ol

AK Parti'nin yeni genel merkez binası tamamlandı. Bina yarın törenle açılacak. Yeni merkezi basına tanıtan Başbakan Erdoğan'a binanın ön cephesini süsleyen 8 kenarlı motifler soruldu.

Hatırlanacağı üzere bu motiflerle ilgili çeşitli söylentiler çıkmıştı. Başbakan 8 köşeli yıldızın ''Selçuklu'' motifi olduğunu ve ''adalet'' anlamı taşıdığını söyledi.
Yeni genel merkezin mimari esintise "Selçuklu mimarisi"nin esintisini taşıyor. Bu mimari özellikle tercih edildi.

35 MİLYON YTL

Yeni genel merkezde, kadın ve gençlik kolları da yer alacak. Parti etkinlikleri de bundan böyle parti genel merkezinde yapılacak. Kokteyl ve partilerin 800 kişiye kadar olan bölümleri binada yapılacak.

13 ayda tamamlanan yeni genel merkez, 35 milyon YTL'ye mal oldu. Ancak bu rakama arsa fiyatı dahil değil.

Büyüklüğü ile dikkat çeken binada birden fazla basın toplantısı aynı anda yapılabilecek. En az üç dilde de simultane tercüme yapabilecek sistem bulunuyor.

Genel Başkan danışmanları da binaya taşınacak. Başbakan Erdoğan "isteğim zaman danışacağım" dedi.

15 KATLI

Mimar Can Gökoğuz'un imzasını taşıyan bina 37 bin 500 metre kare kapalı alan üzerine kuruldu. Otopark ve teknik mekanların ise 15 bin metre kare...

Yeni genel merkez 4'ü zemin altı, 10'u zemin üstü olmak üzere, 15 kattan oluşuyor. Binada 470 kişilik konferans salonu bulunuyor.

Yemek salonu 500 kişilik olarak tasarlandı. Genel merkezde İsmail Acar, Adnan Çoker, Erol Akyavaş gibi sanatçıların eserleri de bulunuyor.

ESKİ BİNA SİYASET OKULU

Eski genel merkez de muhafaza edilecek. O bina da siyaset akademisine dönüştürülecek. Burada pazartesi, çarşamba ve cuma günleri ders verilecek. Öncelikle kadınlar ders görecek.