BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  EKONOMİ

8. kez en iyi banka seçildi

Garanti Bankası Euromoney’den Euromoney Mükemmelik Ödülü aldı.

Abone ol

Garanti Bankası, dünyanın en önemli finans dergilerinden biri olan Euromoney’den Euromoney Mükemmelik Ödülü alarak, 8. kez Türkiye’nin En İyi Bankası seçildi.

Her yıl temmuz ayında, son 1 yıl içinde bankacılık ve sermaye piyasalarında mükemmellik standartlarını belirleyen kuruluşlara verilen ödüller, Londra’da The Brewery’de yapılan törenle sahiplerini buldu.

Euromoney yetkililerinin yaptığı değerlendirmede, Garanti’nin, 2006’da elde ettiği etkileyici mali sonuçlar sayesinde, diğer Türk bankaları arasından sıyrılarak en tepeye çıktığı belirtiliyor.

Değerlendirmede, özellikle net karını yüzde 47.5, vergi öncesi karını ise yüzde 39.9 seyiyesinde artırmasının, Türkiye’nin en iyi bankası seçilmesinin başlıca nedenleri olduğu vurgulanıyor.

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, ödülle ilgili olarak, “Dünya finans çevrelerinin her yıl merakla beklediği ödülleri, 8. kez almaktan çok mutluyuz. Her zaman daha iyisi için çalışmayı içeren hizmet anlayışımızdan ve sürdürülebilir büyüme stratejimizden hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz” dedi.