BIST 10.471
DOLAR 32,75
EURO 35,07
ALTIN 2.442,45
HABER /  POLİTİKA

Yılmazı ispata çağırdı

Rize7de seçim yarışı kızıştı. Yılmaz'ın iddiaları başkan Bakırcı'yı kızdırdı.

Abone ol

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, şahsına isnat edilen suçlamalarla ilgili eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ı iddialarını ispata davet ettiğini bildirdi. Bakırcı yaptığı yazılı açıklamada, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın, hakkındaki, ''siyasi partilerin afişlerini evlerine ve dükkanlarına asanlara hizmet veremeyeceği, onların suyunu keseceği, iş yerlerini yıkacağı'' yönündeki iddialarına, daha önce düzenlediği basın toplantısıyla detaylı olarak cevap verdiğini, Yılmaz'ın bu iddialarını ispat etmesi halinde kamuouyu önünde kendisinden özür dileyip, belediye başkanlığından istifa edeceğini söylediğini hatırlattı.

Buna karşın Yılmaz'ın, basında, ''Halil Bakırcı bugüne kadar bunları yalanlamadı. Aksine bana gelen bazı seçmenlerim sırf seçim çalışmalarıma katıldıkları için büfelerinin yıkıldığını ve cezalandırıldıklarını ifade ettiler. Eğer sayın Bakırcı hiç böyle bir tavır içine girmemişse ben bundan memnun olurum. Eğer girmiş de şimdi bu tutumundan vazgeçiyorsa yine memnun olurum. Ama eğer bu tavrı devam ederse, bize de yasal yollara başvurmaktan başka çare kalmaz. Tabii ki halkımızın seçtiği bir belediye başkanıyla böyle bir diyaloğa girmek istemeyiz ama netice itibariyle Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir.

Belediye başkanı da olsa, başbakan da olsa herkes kanunlara uymayı içine sindirmek zorundadır'' şeklinde ifadelerinin yer aldığını belirten Bakırcı, Yılmaz'ın, şahsını suçladığı konularda ispata dayalı hiçbir açıklama yapmadığını bildirdi. Mesut Yılmaz'ın, basın toplantısındaki sözlerine karşılık vermiş olduğu cevabı Rize kamuoyunun takdirine bıraktığını ifade eden Bakırcı, şunları kaydetti:

''Şahsıma isnat edilen suçlamalarla ilgili sayın Yılmaz'ı iddialarını ispata davet ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu tüm taraflara tekrar hatırlatıyor, kamuoyunun önünde cereyan eden tüm bu olayları Rizeli hemşehrilerimin takdirine bırakıyorum.''