BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.302,86
HABER /  GÜNCEL

8 çocuklu ailenin yaşam mücadelesi

2 yıl önce eşini öldüren kardeşinden davacı olduğu için ailesi tarafından dışlanıp, 8 çocuğu ile ortada kalan Mecbure Balcı yaşam mücadelesi veriyor.

Abone ol

Balcı, "2 yıl önce çocuk yüzünden çıkan kavgada kardeşim eşimi kalbinden tabanca ile vurarak öldürdü. Eşimi öldüren kardeşimden davacı olduğum için kendi ailemle kayınvalide tarafım beni dışladı. 8 çocukla çatısı akan, sağlık açısından hiç de uygun olmayan 150 lira kirayı bulmakta zorlandığım gecekonduda yaşam mücadelesi veriyoruz. Yetkililerin bize sahip çıkmasını istiyorum" dedi.

İŞLERİ İYİ GİTMEYEN MARKET DE EKMEK YARDIMINI KESTİ

Bundan 2 yıl önce çıkan 1 çocuk kavgasında kardeşinin eşini tabancayla vurarak öldürdüğünü belirten Mecbure Balcı, davacı olduğu kardeşinin 'Kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezasına çıptırılması sonucu aileleri tarafından dışlandığını öne sürdü. Balcı, şöyle dedi:

"Şimdi 8 çocuğumla birlikte bu ızdırabımızı bir duyan, gören olurmu diye tüm yetkilerden yardım bekliyorum. Gecekonduya bulmakta zorluk çektiğim 150 lira kira veriyorum. 5'i ilköğretime giden ve 4'ü kız olan çocuklarımın en küçüğü 2, en büyüğü 16 yaşında. Ölen eşim son 3 yıldır taş ocağında çalışıyordu. 1 gün bile çalıştığı işyerleri sigortasını yatırmamış. Kendim de şeker hastasıyım. Okumam yok, yeşil kartlıyım. Ama çocuklardan hastaneye bile gidecek zamanım yok. Dul olduğum için devlet 3 ayda yaklaşık 500 TL yardım yapıyor. Ev kiramı bile ödeyemiyorum. Bu sabah 2 yıldır ekmek yardımı yapan market de işlerinin eskisi gibi iyi olmadığı için ekmek yardımını kesti. Çok şaşkınım, ne yapacağımı bilemiyorum bu nedenle yetkilerden yardım istiyorum."

BELEDİYE 1 KOLİ MAKARNA VERDİ

Çaresiz kalınca sıkıntılarını geçen yıl Elmadağ Kaymakamlığı'na iletip, 600 lira para yardımı yapıldığını belirten Balcı, Belediye'nin 1 koli makarna yardımı yaptığını anlattı. Balcı, şöyle devam etti:

"Eşimi kaybettiğim yıllarda konu komşu yardımda bulunuyorlardı. Ama onlar da yardımlarını kesti. Oturduğumuz gecekondu 150 TL kira, ama daha bir ay kirasını ödemeyedim. Çatısı yağmurlu ve karlı günlerde akıyor. Çok odalı olduğu için de ısıtamıyoruz. Çocuklarım sık sık hastalanıyor. Yavrularım uğruna çektiğim sıkıntılara katlanacak gücüm kalmadı."