BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Meteoroloji uyarı! Bugün havaya dikkat

Meteorolojiden alınan bilgiye göre bugün tüm yurt genelinde yağış bekleniyor... meteoroloji

Abone ol

Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların; Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun batısı ile Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Sivas, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli; Tunceli, Bingöl, Elazığ ve Diyarbakır çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde 2 ile 4 derece artarken, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'da 2 ile 4 derece azalacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı (Karayel), yurdun güneydoğu bölgelerinde ise güney ve güneydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette; Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, İç Anadolu ile Orta Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

TÜRKİYE GENELİNE UYARI

KUVVETLİ VE ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun batısı ile K.Maraş, Osmaniye, Hatay, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Sivas, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli; Tunceli, Bingöl, Elazığ ve Diyarbakır çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, taşkın, yıldırım, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, İç Anadolu ile Orta Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (Deniz ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

MARMARA BÖLGESİ:Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar bölgenin doğusunun aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

EGE BÖLGESİ:Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

AKDENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar bölgenin doğusunun aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerine kadar K.Maraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, Eskişehir ve Ankara dışında bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Yozgat, Kayseri ve Sivas çevrelerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Sivas çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olacak.

KARADENİZ BÖLGESİ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Gümüşhane ve Bayburt'un yüksek kesimlerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Orta Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, bölgenin kuzeydoğu kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin batısı ile Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli; Tunceli, Bingöl ve Elazığ çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ:Çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli ve Diyarbakır çevrelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor.Spot Haber