BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bir kamyon cesetle zafer turu!

Suriye'nin Rasulayn kentinde Muhalifler güçler öldürdükleri Esad askerlerinin cesetlerini pikapa doldurup zafer turuna çıktılar...

Abone ol

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine sınıra sıfır noktada bulunan Rasulayn kentini ele geçirerek Esad’a karşı bölgede önemli bir stratejik nokta elde eden Muhalif güçler, kentte zafer turları atarken, Esad’a ait karakollardaki bayrakları ve büstleri indirdi.

Ceylanpınar ile sıfır noktada komşu olan Rasulayn kentini yaklaşık 35 saatlik bir çatışma sonrasında elde eden muhalif güçler Esad’a karşı elde ettiği zaferin mutluluğunu yaşıyor. Esad’ın askerlerinden kalan karakollara yerleşen ve kentte güvenliği sağlayan Özgür Ordusu mensuplarının eskiye göre, düzenli ve daha sistemli oldukları gözlemlendi.

Özgür Ordusu grup komutanlarından Bibars, bölgedeki son kalan karakolunda kendilerine teslim edilmesini beklediklerini ifade ederek, “Esad’ın askerlerin hiç güvenimiz yoktur. Bize karakolları teslim edeceklerini söylemelerine rağmen, daha sonra destek kuvvetleri geliyor” dedi.

Özgür Ordusuna bağlı Guraba Şem Grubu komutanlarından Abu Mecid,Esad’ın yanına kadar gideceklerini ifade etti. Muhalif askerler, toplu halde namaz kıldılar.

Rasulayn’nda sokakların sakin olduğu görülürken, çatışmalar nedeniyle yerlerde çok sayıda mermi kovanları bulunuyor. Esad ve babası Hafız Esad’a ait posterler ve büstler yerlerde çiğnenerek, Esad yönetimine duyulan öfke dile getiriliyor. Yine Suriye’ye ait bayraklarda yerlerde bulunuyor.

Bu arada, muhalif askerler çatışmalarda ölen Esad askerlerinin cenazelerini karakoldan çıkartarak pikaba toplu halde toprağa verilmek üzere şehir dışına gönderdiler.