BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

72lik dede hukuktan mezun oldu

Dört çocuğu yine bir o kadar torunu var. Öğretmen emeklisi olan 72'lik Bölükbaşı, bugün hukuk fakültesinden mezun oldu.

Abone ol

Osman Bölükbaşı (72), okumanın yaşının olmadığını birkez daha gösterdi. 1958 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanan, fakat çeşitli nedenlerle okulu bitiremeyen Bölükbaşı, azmedip 2009 yılında aynı fakülteden mezun oldu.

Sınıf öğretmenliğinden emekli olan Osman Bölükbaşı, ilk işi bıraktığı hukuk fakültesini bitirmek oldu. İki kız iki oğlan 4 çocuğu bulunan Bölükbaşı'nın çocukları savcı, doktor, eczacı ve kimya öğretmeni. 7 torunu olan Bölükbaşı, mezuniyet törenine eşi ve torunlarıyla birlikte geldi.

Bir aylık torununu kucağına alıp hatıra fotoğrafı çektiren Bölükbaşı'nın mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Mezuniyet cübbesi giyen Osman Bölükbaşı, hukuk fakültesinden mezun olmanın mutluluğunu yaşadı. 1958 yılında okulu kazandığını dile getiren Bölükbaşı, kardeşlerinin vefat etmesi, ekonomik sıkıntılar gibi nedenlerden dolayı bölümden mezun olamadığını söyledi.

Emekli olduktan sonra okula yeniden başladığını anlatan Bölükbaşı, sonunda mezun olduğunu belirtti. Bölükbaşı'nın eşi Münevver Bölükbaşı ise çok sıkıntılar çektiklerini, ancak azmedince herşeyin gerçekleştiğini vurguladı. Eşinin mezun olmasından dolayı mutlu olduğunu dile getiren Bölükbaşı, "Allah uzun ömürler versin." dedi.

İsmi anons edilince mezuniyet diplomasını alan Osman Bölükbaşı, daha sonra eşi, çocukları ve torunlarıyla birlikte fakülteden ayrıldı