BIST 10.159
DOLAR 32,19
EURO 35,13
ALTIN 2.468,70
HABER /  GÜNCEL

7 yıl sonra konuştu

7 yaşına kadar konuşamadı, yaşıtları gibi koşamadı, oynayamadı, ağlayamadı.Sonra bir gün yaşamında bir mucize gerçekleşti, otizmi yendi.

Abone ol
7 yaşındaki U, sağlıklı bir bebek olarak dünyaya geldi.İki yaşında otistik olduğu öğrenildi. Kendisine dikkat eksikliği ve yaygın gelişimsel bozukluk tanısı konuldu.

Konuşamıyor, göz teması kuramıyordu.
Konuşamıyor, göz teması kurmuyor,konuşulanları anlayamıyor dokunulmaktan hoşlanmıyor, normal çocukların verdiği hiçbir tepkiyi vermiyordu.

İlaç tedavi daha da zarar verdi
Anne ve babası ne olduğunu anlayamadan ,onu ilaçların kucağında buldu.İlaç tedavisi durumunu yağmur çocuk U.'nun durumunu daha da ağırlaştırdı.

Umutlarını kaybetmişlerdi 
Aile umudunu kaybetmek üzereyken devlet destekli bir özel rahabilatasyon merkezine götürdü. Yağmur Çocuk U.,burada sıra dışı bir eğitim programına dahil edildi. Ve tam bir yıl sonra kendisindde mucize gibi ilerlemeler gözlemlendi.

Doktorlar umudunuzu kesin demişlerdi
Doktorların ‘otistik gerçeğini kabullenin, konuşamaz ve hiçbir zaman yaşıtları gibi okula gidemez’ dedikleri bu çocuk konuşmaya başladı. Tüm işlerini tek başına yapıyor, koşuyor, oynuyor.Şmdi normal çocukların eğitim gördüğü bir anaokuluna gidiyor.

Mucizenin kahramanı uyardı
Habercocuk.com'a konuşan ve U'ya özel bir eğitim uygulayan özel eğitim uzmanı Sema Yıldız, anne ve babaları uyardı:

Erken tanı ve disiplinli eğitim kurtardı
“Otistik çocuklar ilaçla tedavi edilmez.O şanslıydı,zekası diğer otistiklerden yüksek düzeydeydi. Konunun uzmanı rehabilitasyon merkezinde erken tanı ve disiplinli bir tedavi sonrası düzeldi.Artık yaşıtları gibi okula bile gidebilir" www.habercocuk.com