BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

65. Hükümet'in güven oylaması sonucu açıklandı

Başbakan Binali Yıldırım'ın kurduğu 65. Hükümet için yapılacak güven oylaması nedeniyle milletvekilleri Meclis'te toplandı. Yıldırım önderliğindeki hükümet 315 oyla resmen göreve başladı.

Abone ol

TBMM Genel Kurulu, 65. Hükümet'in güven oylaması için toplandı. Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın başkanlığında toplanan Genel Kurul, yoklamayla açıldı. Genel Kurul'da daha sonra 65. Hükümet'in programı, güven oyuna sunuldu.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Hükümet'e güven oyu verildi.

Güven oylaması sonucu:
Kabul: 315
Ret: 138

BİNALİ YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA

65. Hükümet'in aldıoğı güvenoyunun ardından Başbakan Binali Yıldırım Meclis kürsüsüne çıkarak teşekkür konuşması yaptı. Binali Yıldırım, "Eleştiriler ve uyarılar bizim için yol göstericidir ve daha güzel işler yapmamız için mutlaka yardımcı olacaktır. Seçimlerde ne kadar oy alırsak alalım bu çatı altında güvenoyu aldıktan sonra artık 79 milyonun hükümetiyiz" dedi.

Yıldırım konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Görevi devraldığım 64. hükümetin başbakanı ve bakanlar kurulu üyelerini de yaptıkları hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. 65. hükümetin programı esnasında görüşlerini dile getiren bütün milletvekillerimize, muhalefet partisi, grup başkanvekillerine ve bu program üzerinde eleştirileriyle, önerileriyle bize ışık tutan bütün milletvekillerimize huzurlarınızda teşekker ediyorum.

"DEMOKRASİYİ DAHA İLERİ BİR DÜZEYE TAŞIYACAĞIZ"

Eleştiriler ve uyarılar bizim için yol göstericidir ve daha güzel işler yapmamız için mutlaka yardımcı olacaktır. Seçimlerde ne kadar oy alırsak alalım bu çatı altında güvenoyu aldıktan sonra artık 79 milyonun hükümetiyiz. Demokrasimizi daha da ileri bir düzeye taşıyacağız. Milltimizin barışı huzuru için hayatını seve seve veren şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu duygularla güvenoyu alan 65. hükümetin başbakanı olarak bir kez daha teşekkür ediyorum Allah yar ve yardımcımız olsun."

Başbakan Binali Yıldırım ve kabinesi oylamanın ardından Anıtkabir'de Ata'nın huzuruna çıkacak.