BIST 9.693
DOLAR 32,49
EURO 34,75
ALTIN 2.501,50
HABER /  DÜNYA

6 yaşındaki Zehra babasını istiyor

Suriye’de kaybolan Filistinli gazeteci Bashar Fehmi Kadumi’nin serbest bırakılmasını isteyenler Suriye İstanbul Konsolosluğu önünde eylem ya...

Abone ol

Suriye’de kaybolan Filistinli gazeteci Bashar Fehmi Kadumi’nin serbest bırakılmasını isteyenler Suriye İstanbul Konsolosluğu önünde eylem yaptı. 6 yaşındaki kızı Zehra da ilk defa babası için yapılan eyleme katıldı.
Şişli Nişantaşı’nda bulunan Suriye Konsolosluğu önünde toplanan gazeteciler, 310 gündür kendisinden haber alınamayan gazeteci Bashar Kadumi için eylem yaptı. Eyleme, Bashar Kadumi’nin eşi Arzu Kadumi ve 6 yaşındaki kızı Zehra da katıldı. Bashar Kadumi’nin pankart şeklinde hazırlanmış ‘Basın Kartı’ Suriye Konsolosluğu binasının kapısına asılırken, meslektaşları ‘Suriye Başarı bize geri ver’ sloganı atarak Suriye’yi protesto etti.
Eylemde konuşan Bashar Kadumi’nin eşi Arzu Kadumi, “Başar Kadumi diye bir gazeteci var. 310 gün önce Suriye’ye gidip oradaki olayları haber yaparken çatışmanın ortasında kalan ve kendisinden bir daha haber alınamayan gazeteci. Hala orada ve kendisinden haber alamıyoruz. Ben eşimi, çocuklarım babalarını, meslektaşları arkadaşlarını hala bekliyor. Ben insanlara ve yetkililere hatırlatmak istiyorum. Başar Kadumi’den hala haber yok. Hiç inandırıcı değil ama 310 gündür hala haber yok. Hayatta mı, değil mi halen bilmiyoruz. Her hafta olduğu gibi yetkililere sesleniyorum. Bizim durumumuz değişmedi, bekliyoruz” dedi.
Bir süre Suriye Konsolosluğu girişinde slogan atan grup arasında bulunan gazeteci Elif Ural, meslektaşlarına eyleme destek vermedikleri için sitemde bulundu. Ural, “Başar Kadumi’nin peşinde olanların sayısı sadece bu kadar. İki çocuğu ve karısı neredeyse bir senedir ölü mü, diri mi olduğunun haberini almaya çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin içinden geçtiği durumda ‘basın ne kadar özgür’ diye çok tartışma oldu. Bunun en başında bizim, gazetecilerin kendilerinin ne kadar arkasında durduğunun sorgulanması gerekiyor. 310 gündür bir meslektaşımız kayıp ve 310 gündür onu arayanlar sadece bir avuç insan. Hem Türkiye devletinden, hem Suriye devletinden, bütün gazeteci örgütlerinden, Al Hurra televizyonundan bir isteğimiz var. Başar Kadumi’nin nerede olduğuna dair elinizden gelen her şeyi yapın ve bize bir haber verin. Çünkü her ne kadar siz hayatlarınıza devam ediyor olsanız da Kadumi ailesi için zaman 310 gün önce durdu. Biz gazetecilere bir şey söylemek istiyorum. Köşe yazılarında, haber merkezlerinde, stüdyolarda mesleğe sahip çıkmak gerektiğini hep konuşuyoruz. Gerçekten mesleğe ve mesleği yapanlara sahip çıkmak istiyorsanız önce burada olmanız gerekiyor” diye konuştu.
Al Hurra televizyonu Türkiye muhabiri Bashar Fehmi Kadumi ve kameraman Cüneyt Ünal, yaşanan iç savaşı takip etmek üzere gittikleri Suriye’nin Halep kentinde 20 Ağustos 2012 günü kaybolmuştu. Cüneyt Ünal, 90 gün Suriye yönetimi tarafından hapiste tutulduktan sonra serbest bırakılmıştı. Bashar Kadumi’den ise o günden beri haber alınamıyor.
(İHA)