BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

54 kişilik iş için 3 bin başvuru

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki, Van Gölü Feribot İşletme Müdürlüğü'nde işe alınacak 54 personel için başvuran yaklaşık 3 bin kişi arasında kura çekilişi yapıldı.

Abone ol

Van Gölü Feribot İşletme Müdürlüğü'nde farklı 13 branşta işe alınacak 54 kişi için, Bitlis ve çevre ilçelerinden 2 bin 898 kişi başvuruda bulundu.

İş umuduyla başvuruda bulunan vatandaşlar aileleriyle beraber sabahın erken saatlerinde Feribot İşletme Müdürlüğü sahasında toplandı. Müdürlük binası önünde biriken yaklaşık 4 bin kişi heyecanla kura çekimini bekledi. Van Gölü Feribot İşletme Müdürü Kerem Şentürk, kuradan önce gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 yıldan bu yana yapılan ihalenin sürekli iptal olduğunu söyledi.

İşe alınacak olan personelin şeffaf bir şekilde Asliye Hukuk Mahkemesi hakiminin gözetiminde ve başkanlığında kurayla alınacağını belirten Şentürk "Dört yıldır üst üste yapılıp iptal edilen bir ihale söz konusu olup bizim dönemimizde çok şükür başarıyla sonuçlandırılmıştır. İhaleyi alan yüklenici firmaya şu istekte bulunmuştuk. İşe alınacak personelin şeffaf bir ortamda ve herkese açık kura şeklinde olsun demiştik. Bu teklifimizi yüklenici firma da uygun görüp kabul etmişti. Özellikle işsiz insanlarımız gelip müracaat etmişler ve 2 bin 900 civarında kişini müracaatı kabul edilmiştir" dedi.

Şentürk; istihdam noktasında bölge milletvekilleri ile genel müdürlüğün çok büyük katkıları olduğunu da anlatarak "Bugün kura günü, inşallah bu iş yüzümüzün akıyla tamamlanacak. Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi huzurunda kura çekilecek. Sizin de gözetiminizde kameraların önünde şeffaf bir şekilde bu gerçekleşiyor. Tabi bu personellere aşırı şekilde ihtiyacımız var. Yıllar önce 550 olan sayımız 140 civarına düşmüştü. İhtiyaçlarımızı bu şekilde kapatmaya çalışıyoruz. Van Gölü Feribot İşletmesi bölgemiz için çok önemli bir kuruluştur" şeklinde konuştu.

Yoğun güvenlik ünlemlerinin alındığı kura çekimine, Tatvan Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Tatvan Asliye Hakimi Erhan Poyraz, Tatvan İlçe Emniyet Müdürü İlker Yelden, sivil toplum örgütü temsilcileri ve gazeteciler katıldı.