BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

5 kişiyi öldürdü, jandarmayla çatıştı!

Ankara'da 5 kişinin ölümüne neden olan saldırıyı düzenleyen eylemcinin, 13 gün sonra yine bir eylem yaptığı ortaya çıktı...

Abone ol

Ankara’nın Kumrular Caddesi’ndeki bombalı saldırıyı gerçekleştiren eylemcinin Antalya Döşemealtı’nda jandarmaya saldırı düzenleyen 2 kişiden birisi olan B.D. olduğu belirlendi.   

Ankara Kumrular Caddesi’nde 5 kişinin hayatanı kaybettiği bombalı saldırı sonrasında başlatılan araştırmalarda önemli bilgilere ulaşıldı. Emniyet birimlerinin yürüttüğü istihbarat ve takip çalışmaları sonrasında en önemli ipucu Antalya’da elde edildi.

İHBAR GELDİ

Bombalı saldırı sonrasında özellikle Antalya bölgesinde yoğunlaştırılan operasyonel çalışmalar çerçevesinde ilk ipucuna 3 Ekim günü ulaşıldı. Antalya yakınlarındaki bir köyden gelen telefon ihbarı üzerine Antalya İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli 2 kişilik istihbarat timi ihbarın geldiği bölgedeki karayolunda kimlik kontrolü yapmaya başladı. Gece saatlerinde içinde 2 kişinin bulunduğu bir aracı durduran jandarma timi, nüfus cüzdanlarında inceleme yaparken araçtakiler ateş açtı.

KİMLİKTEN SONUCA GİDİLDİ

Saldırı sonrasında olay yerinden kaçan 2 şüphelinin kimlikleri jandarma görevlilerinde kaldı. Kimliklerden birinin Kumrular Caddesi eylemindeki özel aracın satın alınmasında kullanılan İbrahim Halil Güngör adına düzenlenmiş sahte kimlik olduğu belirlendi. Diğer nüfus cüzdanındaki resim üzerine yapılan inceleme sonrasında ise söz konusu kişinin Kumrular eylemcisi olduğu kesinlik kazandı.

GÖRGÜ TANIKLARI TEŞHİS ETTİ

İkinci nüfus cüzdanındaki fotoğraf da bilgisayar sistemi üzerinden hemen Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne ulaştırıldı. Aynı gece, polis Ankara’daki görgü tanıklarını yeniden Terörle Mücadele Şubesi’ne çağırdı. Eylemden önce şüpheli ile araç alım satım konusunda görüşen görgü tanıkları ikinci fotoğraftaki kişiyi “Kumrular eylemcisi” olarak teşhis etti. Bu teşhis sonrasında jandarma timine silahlı saldırı yapıp kaçan 2 kişiden birisinin polisin her yerde aradığı bombalı eylemci olduğu netleşti. Daha önce gözaltına alınmış Bu gelişme sonrasında polis daha önceki fotoğraf kayıtlarından eylemcinin açık kimliğini belirledi. Nüfus kayıtlarına göre adı B.D. olan eylemcinin daha önce Diyarbakır’da PKK’yla ilgili olarak gözaltına alındığı ve halen örgütün dağ kadrosunda yeraldığı yönünde bilgilere ulaşıldığı öğrenildi.

DENİZDEN KAÇMIŞ OLABİLİR

Milliyet’e bilgi veren bir emniyet yetkilisi, Kumrular eylemcisi B.D.’nin Antalya üzerinden deniz yoluyla yurtdışına kaçırıldığı bilgisinin değerlendirildiğini belirterek, “Daha önce eylemcinin Konya ve Aksaray bölgesinde dolaştığı tespit edilmişti. Şimdi, Antalya üzerinden yurtdışına kaçırıldığını tahmin ediyoruz” dedi.

TREN BOMBACILARI

Bu arada, Kırıkkale’de durdurulan Güney Ekspresi’nde ele geçirilen bombayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Diyarbakır’da gözaltına alınan 7 zanlı Ankara’ya getirildi. Kumrular Caddesi’ndeki eylemle bağlantıları olmayan zanlıların, bombanın trende bulunduğu gün Ankara’da oldukları ve bombayı başkente getiren kuryeyi karşılamaya hazırlandıkları, ancak Kumrular eyleminin de aynı gün gerçekleşmesi ve bombanın trende bulunması sonrasında Ankara’yı terkettikleri tespit edildi.