BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

480 bin euro kazandığını zannetti ama

Esnafın güvenini kazanan yabancı uyruklu şahıslar boyalı euroyla kandırdıkları işadamını fena dolandırdılar.

Abone ol

Fatih’te bir işadamının güvenini kazanan yabancı uyruklu şahıslar, siyaha boyalı 650 bin euro sahte banknotu 170 bin euro karşılığında işadamına sattı.

Dolandırıldığını geç de olsa anlayan şahıs, sahtekârlarla ikinci bir buluşma ayarladı. Baskın yapan polis ekipleri 1 şüpheliyi gözaltına aldı. Şebekenin diğer üyelerinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Kamerunlu olduğu öğrenilen 3 kişi, zamanla Laleli’de ayakkabıcılık yapan bir esnafın güvenini kazandı. Ellerinde siyaha boyalı gerçek euro olan şahıslar, paranın üzerine döktükleri özel bir kimyasal maddeyle banknotu normal hale getirdi. İlk başta bu duruma inanmayan işletmeci, banknotu döviz bürosunda bozdurunca gözlerine inanamadı. Bu paralardan ellerinde daha fazla olduğunu söyleyen sahtekarlar, 650 bin euro sahte banknotu kapalı bir poşetin içerisinde esnafa verdi. Yabancı uyruklu dolandırıcılar bunun karşılığında esnaftan da 170 bin euro aldı.

İşletmeciye bir de kimyasal madde veren şahıslar, esnafın bu maddeyi banknotun üzerine dökmesini ve 2 gün beklemesi gerektiğini söyledi. 2 günün sonunda dolandırıldığını anlayan işletmeci, durumu polis ekiplerine haber verdi. Emniyetle konuştuktan sonra şahıslarla irtibata geçen ve paraların üzerine dökmek üzere yeni kimyasal madde isteyen esnaf, sahtekarları buluşmaya ikna etti. 2 bin euro karşılığında kimyasal madde getiren Bernard E. (32) güven timleri tarafından kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Dolandırıcıların peşine düşen polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.