BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.507,30
HABER /  GÜNCEL

444'lü numaralar'ın fiyatı değişti mi?

Telekom'dan '444'lü numaralar' açıklaması!

Abone ol
Türk Telekom, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) 5 Şubatta aldığı kararla birlikte '444' ile başlayan özel servis numaralarının ücretli hale gelmesi ile ilgili haberler üzerine bir açıklama yaptı.

Türk Telekom, kendi şebekesinden 444'lü  numaralara doğru yapılan arama tarifelerinde herhangi bir değişiklik olmadığını,  bu aramaların hala şehir içi tarifeden fiyatlandırıldığını bildirdi.

Açıklamada, BTK'nın sektördeki karışıklığı gidermek ve tüketici algısında yaşanan karmaşayı ortadan kaldırmak için mevzuata uygun hareket etmeleri gerektiği (444’lü numaraların 7 haneli olarak aranması) konusunda işletmecileri uyardığı ve bunun yeni bir karar olmadığına işaret edildi ve şu ifadeler kullanıldı:

"444’lü numaralara, GSM şebekesi üzerinden erişildiğinde uygulanan tarifeler ve bu numaraların mobil işletmecilerin ilgili paketlerinin içinde yer alıp almaması, GSM işletmecilerinin tamamen kendi tercihleridir. Bahsi geçen BTK bildirimi öncesi ve sonrasında da mobil operatörlerin bu hizmet için Türk Telekom’a ödediği ücret değişmemiştir."