BIST 10.740
DOLAR 32,19
EURO 35,01
ALTIN 2.513,15
HABER /  GÜNCEL

Bu bölgelerdeki kar yağışına dikkat!

Kütahya'da başlayan yoğun kar yağışı, karayollarında da ulaşımı felç etti!

Abone ol
Kütahya'da dün akşamdan bu yana etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle şehirlerarası karayollarında ulaşım güçlükle sağlanıyor. Kütahya-Afyonkarahisar karayolunda ayçiçeği çekirdeği yüklü tır yola devrildi, su bulmakta güçlük çeken yüzlerce serçe  karayoluna inerek eriyen karın oluşturduğu birikintilerden su içti.

Alınan bilgiye göre, dün akşam başlayan kar yağışı ve tipiden dolayı il merkezini Afyonkarahisar, Eskişehir ve Tavşanlı'ya bağlayan karayollarında kar birikintileri ve buzlanma oluştu.

Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü 145. ve 148. Şube Şefliklerine bağlı ekipler, bu yolların ulaşıma kapanmaması için iş makineleriyle kar küreme ve tuzlama çalışması yapıyor.
Öğle saatlerinde Kütahya-Afyonkarahisar karayolunun 23. kilometresinde ayçiçeği çekirdeği yüklü tırın buzlanma nedeniyle yola devrilirken, Afyonkarahisar'a gidiş yönü ulaşıma kapandı. Tırın, polis ekiplerinin yardımıyla kurtarıcı tarafından bulunduğu yerden kaldırılmasının ardından yaklaşık 2 saat kapalı kalan yol ulaşıma açıldı.

Su bulmakta güçlük çeken yüzlerce serçe de Kütahya-Afyonkarahisar karayoluna inerek, eriyen kar sularının oluşturduğu birikintilerden su içti. 

Şehirlerarası yollarda çok sayıda maddi hasarlı kazanın meydana geldiği öğrenilirken, sürücülerin zincir ve halat bulundurmadan şehirler arası yollara çıkmasına izin verilmiyor.
Kütahya'da köy yollarının kar ve tipiden kapanması ihtimaline karşı İl Özel İdaresi ekiplerince çalışma yürütülüyor.

Yoğun kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı il merkezinde 15, yüksek kesimlerde 25 santimetreye ulaşırken, belediye ekipleri il merkezinde biriken kar yığınlarını kamyonlarla kent dışına çıkarıyor.

Şaphane ilçesinde etkili olan kar ve kuzeydoğu yönünden saatte 33 kilometre hızla esen fırtına nedeniyle bazı çatılarda kiremetler uçtu, fidanlar devrildi. Şaphane'den Kütahya, İzmir ve Uşak'a yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin seferleri iptal edildi.

ANKARA'DA ŞEHİR İÇİ ULAŞIM FELÇ OLDU

Yoğun kar yağışı, Ankara'da şehir içi ulaşımı vurdu. Özellikle yüksek kesimlerde tipiyle birlikte başlayan kar yağışı nedeniyle çok sayıda özel araç yolda kalırken, meydana gelen trafik kazalarında bir kişi yaralandı.