BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.511,21
HABER /  GÜNCEL

40 yılık muhtar yeniden aday olacak mı?

40 yıldır muhtar olan Ali kaya, rahatsızlığı nedeniyle önümüzdeki yerel seçimlerde aday olmayacağını söyledi.

Abone ol

Siyasi baskılar sonucu seçilemeyen babasına mührü vermek için muhtarlığa talip olan ve 40 yıldır mührü taşıyan 75 yaşındaki Ali Kaya, görevini bu dönem bırakacağını söyledi.

Kaya, babasının Aksu ilçesi Yılanlı köyünde muhtarlığa aday olduğunu belirterek şöyle konuştu: "O zamanlar yaşım küçüktü. Babam muhtarlığı kazanacaktı ama o dönem siyasi baskı yapılmış. Babama oy verilmesi engellenmiş. Eve geldim. Babam üzüntüsünden ‘Kazanamadım oğlum ciğerim yanıyor’ deyince, ben de ‘Ya bu köyde, ya Isparta’da muhtarlığı kazanıp sana o mührü getireceğim’ dedim. Yıllar sonra Bahçelievler Mahallesi’nde muhtar adayı oldum. Mührü alıp rahmetli babama götürdüm.Sonra her seçimde muhtar seçildim. 40 yıldır muhtarım.”

DARBE YILLARI
1980 darbesinde de muhtarlık görevinin devam ettiğini belirten Kaya, o günleri şu sözlerle anlattı: “Bir komutan gelip bana cop verdi ve ‘evinde silah olanları bulup çıkaracaksın’ dedi. Ben muhtar olduğumu, vatandaşa böyle bir şey yapamayacağımı söyledim. 'Seninle dolaşırım ama ben eve girip bunu söylemem' dedim. O dönem eşleri götürülen hanımlar ağlardı. Onlara umutsuz olmamalarını eşlerinin birkaç saat içinde geri getirileceğini söylerdim.”

ARTIK BIRAKIYORUM
Rahatsızlığından ötürü artık muhtarlık görevini sürdüremeyeceğini belirten Kaya, “Yaşım olmuş 75. Beş sene daha yapsam 80 olacak. Artık başkaları yapsın” dedi. Gelecek yerel seçimlere katılmayacağını açıklayan Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Seçimlere katılmayacağımı açıklamama rağmen, çoğu mahalleli seçimlere tekrar girmem yönünde bana telkinlerde bulundu. Ancak, sağlık sorunları nedeni ile evden çıkamıyorum. Muhtarlık görevlerimizi buradan yapmak zorunda kalıyorum.”Kaya, iyi bir muhtar olabilmenin vatandaşın hatırını kırmamaktan geçtiğini ifade ederek, muhtar adaylarına 24 saat halkın istediklerini yerine getirmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu.