BIST 10.320
DOLAR 32,23
EURO 35,15
ALTIN 2.469,65
HABER /  SAĞLIK

4 sedyeli ambulans uçak!

Sağlık Bakanlığı filosuna katılan yoğun bakım donanımına sahip 4 sedyeli ambulans uçakla afet gibi durumlarda sağlık personeli de taşınabilecek.

Abone ol

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Ali Coşkun, yeni ambulans uçağı, basın toplantısıyla tanıttı.

Legacy-600 tipindeki ambulans uçağın, yakıt ikmali yapmadan çok uzun süre uçabildiğini ifade eden Coşkun, şu bilgileri verdi.

4 HASTAYA AYNI ANDA YOĞUN BAKIM

''Yeni ambulans uçağımız 4 hastayı aynı anda yoğun bakım hizmetiyle taşıma özelliğine sahip. Uçakta suni solunum yapılabilen ventilatör, hastanın monitörize edilmesini sağlayan cihazlar, kalp durmasında hastaya müdahale edilebilecek donanım bulunuyor. Ambulans uçaklarımız hastanın nakli sırasında ihtiyaç olan tıbbi tedavinin yapılabilmesi için dizayn edilmiştir. Ameliyathane olarak kullanılamaz.''

Uçakta sağlık personeli için de 6 koltuk bulunduğunu belirten Coşkun, gerektiğinde sedyelerin çıkarılarak, afet gibi durumlarda 14 sağlık personeli de taşıyabilme özelliği olduğuna dikkati çekti.

Coşkun, her ambulans uçakta olduğu gibi filoya yeni dahil olan uçakta da bebeklerin taşındığı bir kuvöz bulunduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı'nın sahip olduğu 5 ambulans uçağın bakım ve onarım ihtiyacı nedeniyle aynı anda hizmet veremediğini belirten Coşkun, halen 2 ambulans uçağın kullanımda bulunduğunu anımsattı.

Coşkun, bir soru üzerine, Sağlık Bakanlığı ambulanslarının Suriye sınırını geçerek Türkiye'ye hasta ya da yaralı getirmediğini vurguladı.

YARALI ASKERİ GETİRDİ

Basın toplantısı öncesi Esenboğa Havalimanı'na inen bakanlığın yeni ambulans uçağı, Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde askeri araca düzenlenen roketatarlı saldırıda yaralanan askerlerden başçavuş Ahmet Mengilli'yi Ankara'ya getirdi.

Yanında eşi ve kardeşi ile Ankara'ya gelen Mengilli, tedavi için GATA'ya götürüldü.