BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,69
ALTIN 2.410,68
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

32 köye güneş enerjisi geliyor

Karabük İl Çevre ve Orman Müdürü Ahmet Işık, ORKÖY Projesi'nin devam ettiğini açıkladı

Abone ol

Karabük İl Çevre ve Orman Müdürü Ahmet Işık, 4 yıldır devam eden ORKÖY Projesi'nin bu yıl da devam ettiğini ve proje kapsamında bu yıl 450 bin TL ödeneğin geldiğini söyledi.

ORKÖY Projesi kapsamında 4 yıldır devam eden projeden 700 kişinin yararlandığını 2006 yılından bu yana proje dahilinde 1.5 milyon TL ödenek geldiğini ifade eden Ahmet Işık, "Çevre ve Orman Bakanlığı ORKÖY Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan proje ile özellikle son 4 yıldır Karabük ilindeki ORKÖY kapsamında olan tüm orman köylerinde üç kolektörlü güneş enerji sistemlerine bu yılda devam ediyoruz.

Köylerimizdeki hayat standardının yükseltilmesi, köylülerimizin özellikle ormanda yaptığı kesimlerin azaltılması amacıyla yapılan bir çalışma ve projedir. Bunda da son dört yıla batkımızda gerçekten başarılı olduğumuz görülüyor. Köylümüzün ve halkımızın bundan çok memnun olduğunu görüyoruz. Çünkü 24 saat sıcaklık temini çok önemli bir avantajdır. Hem ormanlardaki köylünün yakacak kesim odunu bu sayede azaltılmış oluyor, hem de köylümüzün hayat standardı ve refahı bu sayede yükseltilmiş oluyor. Proje kapsamında bu yıl Bakanlıktan gelen 450 bin TL'lik ödeneğin yüzde yüzünü kullanacağız ve köylümüzü bundan faydalandıracağız. Toplamda yaklaşık 350 ünite dediğimiz yani yaklaşık 350 aileyi bu projeden faydalandıracağız. Bunların şu anda tespitleri tamamlandı. Bakanlığımızdan olurlarımız alındı, köylerle de şu anda borçlanmalar yapıldı ve güneş enerji sistemleri bazı köylerimizde takılmaya başlandı. Ramazan sonuna kadar da hemen hemen bütün köyleri inşallah bitireceğiz. Bu yıl 350 aile daha güneş enerjisinden yararlanmış olacak" dedi.