BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,19
ALTIN 2.245,88
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

31 Mart Seçimleri'nde 'görevi ihmal' suçundan 41 kişi hakkında dava açıldı

Demirören Haber Ajansı
Demirören Haber Ajansı

31 Mart yerel seçimlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 3 ayrı iddianame ile 41 kişi hakkında, "Görevi ihmal" suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Abone ol

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde sandıklarda usulsüzlük yapıldığı iddiasına ilişkin yürüttüğü soruşturmanın bir kısmını tamamladı.

Üçer aydan birer yıla kadar hapis cezası istemi
Soruşturma sonucunda Kadıköy ve Ataşehir ilçelerindeki sandıklarda görev yapan sandık başkanı ve üyesi 41 sanık hakkında, "görevi ihmal" suçundan üçer aydan birer yıla kadar hapis cezası istemiyle 3 ayrı dava açıldı.

İddianameler kabul edildi
Hazırlanan iddianameler, gönderildiği Anadolu 35 Asliye Ceza Mahkemesi, 40. Asliye Ceza Mahkemesi ve 54. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

37 kişi hakkında FETÖ'den dava açıldı
Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 31 Mart seçimlerinde usulsüzlük iddiasıyla hazırlanan 7 ayrı iddianamede, 3 sanığın 'FETÖ silahlı terör örgütüne üye olma', 34 sanığın da 'FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım etme' suçundan cezalandırılması istendi.

Hazırlanan iddianameler gönderildiği İstanbul ağır ceza mahkemesince kabul edildi. Sanıklar ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

Soruşturma kapsamında, 1 şüpheli hakkında 'yetkisizlik' kararı verilerek dosyası Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Yine ifadesi alınan aynı dosya kapsamında şüpheli olarak bulunan 5 kişi hakkındaki soruşturma ise sürüyor.