BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

300 engelliye ekmek kapısı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, engelliler için başlattığı çalışmalarını sürdürüyor. Bu yıl da 300 engelliye ekmek kapısı açılacak.

Abone ol Ankara Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da simit camekanı vereceği engellileri kura ile belirleyecek. 300 engelli vatandaşın ekmek kapısı olan simit camekanları yarın noter huzurunda yapılacak çekilişle sahiplerine teslim edilecek.

Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası tarafından verilen camekanlar için yarın Kocatepe Kültür Merkezi'nde saat 11.00'de noter huzurunda çekiliş yapılacak. 1060 engelli vatandaşın almak için başvuruda bulunduğu simit camekanları, gerçekleştirilecek kura ile belirlenecek 300 engelliye 1 yıl süreyle verilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Genel Müdürlüğü'nce her yıl dağıtımı yapılan simit camekanlarının bu yıl sahibi olacaklar, tezgahlarını Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen kurallara göre işletecekler. Camekanların işletilmesinde uyulması gereken kurallar hakkında bilgi veren Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar, "Bu kurallardan birincisi camekanı alan engellinin ya kendisi tezgahın başında olacak veya anne, baba, kardeş, eş gibi birinci derecede bir akrabası bulunacak. Camekanda simit yanında Halk Ekmek Fabrikası'nda üretilen her türlü unlu gıdanın da satışı yapılabilecek. İşletmeciler otobüs ve metro biletleri de satabilecekler" dedi. İlkbahar, geçen yıl kurallara uymayan 72 engellinin işletme hakkının iptal edilerek camekanların kurada yedek olarak belirlenen kişilere verildiğini de belirtti.