BIST 9.996
DOLAR 32,37
EURO 34,77
ALTIN 2.440,77
HABER /  GÜNCEL

30 kız öğrenci fuhuşa zorlanmış

Hakkari Üniversitesi’ndeki cinsel istismar ve fuhuş skandalı soruşturması genişledi. Polis yaptığı araştırmada mağdur öğrenci sayısının yaklaşık 30 olduğunu tespit etti

Abone ol

Hakkari Üniversitesi’nde yaşanan fuhuş skandalında üniversite öğrencisi mağdur kız sayısı 30’a yükseldi. Öğretim görevlilerinin not karşılığında kız öğrencileri cinsel istismar ve fuhuşa sürüklediği ortaya çıkmıştı.

DAİRE KİRALAMIŞLAR

Akşam Gazetesi'nden Zeki Dara'nın haberine göre, Emniyet müdürlüğü yetkilileri soruşturmanın geçen nisan ayından beri devam ettiğini açıkladı. Soruşturma dosyasında öğretim görevlileri İ.Y., H.Y., Rektörlük Özel Kalemi M. Ş. C., Yapı İşleri Birimi Başkanı Y.D., Okutmanlar R.Y, Ö. G., F. T, Tapu’da görevli Harita Mühendisi S. O, İ. K. ve öğrenciler H. Ö. şüpheli olarak gözaltına alındı. Gelecek günlerde mağdur öğrenci sayısının artabileceği açıklandı. Operasyonlar üniversitedeki öğretim görevlilerin, not karşılığında şantaj yaparak cinsel ilişkiye zorlamasıyla ortaya çıkmıştı. Öğretim görevlileri, öğrencilerle birlikte olmak için bir daire kiralamıştı. Bu dairenin giderlerini ortaklaşa karşılıyorlardı. Kızları fuhuşa da zorluyorlardı.

REKTÖR: ÇOK ÜZÜLDÜK

Yaşananlar hakkında açıklama yapan Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan “Çok üzüldük. Yargıya intikal etmiş bir konu var. Valilik ve Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili olarak resmi açıklama yapacaklar. Olayla ilgili inceleme başlattık. Soruşturma sonunda gerekeni yapacağız” dedi.