BIST 10.000
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.439,79
HABER /  GÜNCEL

Twitter'da Vali Çoş rüzgarı esiyor!

Adana Valisi Hüseyin Avni Çoş'un sözleri twitter'da yeni bir tartışma yarattı.

Abone ol

Sosyal medyada Adana Valisi Hüseyin Avni Çoş rüzgarı esiyor! Vali Çoş'un Adana'daki Atatürk'ü anma törenlerinde, protestocuya yönelik sözleri büyük tepki toplarken, kullanıcılar Çoş'un ikinci açıklamalarını tatmin edici bulmadı. İddialara göre Çoş, tepkinin ardından sözlerini düzeltmeye çalıştı.

Adana Valisi Hüseyin Avni Çoş, Adana'daki protestolara kızmış ve aracından inerek kameraların önünde "Alın o gavatı" dediği ileri sürülmüştü. Çoş'un bu sözleri kısa sürede sosyal medyada da yerini aldı. Kullanıcılar, Vali Çoş'un sözlerini eleştirirken akşam saatlerinde Adana Valiliği'nden o sözlerle ilgili açıklama geldi.

"GAVAT DEĞİL KAVAS DEDİM" 

Adana Valisi Hüseyin Avni Çoş, medyaya da yansıyan sözlerle ilgili açıklama yaptı. Vali Çoş, sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve tartışmada "gavat" kelimesini kullanmadığını "kavas" demiş olabileceğini söyledi. 

BEYAN ÖNEMLİ AMA... 

Bu tür tartışmalarda beyan önemli olsa da Vali Çoş'un protestolar sırasında araçtan inerken söylediği sözlerin kameralara yansıması tartışmaları ilginç bir noktaya taşıdı. Görüntüleri izleyenler Vali Çoş'un "kavas" değil "gavat" kelimesini kullandığında ısrarlı. Durum böyle olunca sosyal medyada da Vali'nin gelen tepkiler üzerine sözlerini değiştirdiği görüşü ağırlık basıyor. 

ÇOŞ'UN GEÇMİŞİ GÜNDEMDE

Adana Valisi Hüseyin Avni Çoş'un öğrenci evleri ve Adana'daki protostolar sonrası söylediği sözlerle birlikte bir kez daha geçmişi de gündeme geldi. CHP'lilerin Meclis'e Avni Çoş ile ilgili soru önergesi verirken şu soruları sordu:

- Avni Coş’un Mülkiye Başmüfettişi iken 10 Şubat 2003 tarihinde Vali olarak Bingöl’e atanmasında, Başbakan Sn. Erdoğan’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ilgili bir yolsuzluk soruşturmasını “suç oluşmamıştır” diyerek kapatmasının etkisi nedir?
 
- Avni Coş’un, Sayın Ali Küçükaydın’ın da ihbar dilekçesinde sözünü ettiği biçimde “Başbakan Erdoğan’a özel yakınlığını ihsas ettirerek, İstanbul Belediyesi’nde yaptığı soruşturmayı imalı şekilde anlatabilmektedir” şeklinde de yer alan saptamasının gerçeklik payı nedir?

456.20131110211303.jpg

BAHÇELİ DE ELEŞTİRMİŞTİ

Son olarak Vali Hüseyin Avni Çoş'u MHP lideri Bahçeli de eleştirmişti. Bahçeli, Aydın'daki mitingte Başbakan Erdoğan ve Obama´nın resmi bulunan ”Sen açıldıkça analarımız ağlıyor’ yazılı pankartın bizzat Vali Çoş'un emriyle indirildiğini iddia etmişti.

SOSYAL MEDYADA KİMLER NE DEDİ?
 
ehmetbaransu @mehmetbaransu  
Adana Valisinin Yargitayda hakim olan kardesiyle tanîsmıstım. İyi bir izlenim almîştım. Abisi Türkiyenin yeni fenomeni olacak gibi.
 
Ihsan Yılmaz @ihsanylmz  
Vali Cos gibi valilerin sayisinin ve bu tur icraatlarinin artmasini samimane istiyorum. Atamali valilik kurumunun baska turlu kalkacagi yok.
 
Yusuf Halaçoğlu @yusufhalacoglu
Adana Valisi Coş'un,Başbakanın Belediye başkanlığı döneminde Onu aklayan müfettiş olduğunu biliyormusunuz? Eski kulağı kesiklerden...
 
Cenk Sidar @cenksidar  
Hakkındaki taciz iddialarını yalanlayan Adana Valisi Coş bugün de görüntülerde vatandaşa Gavat derken görülmesine rağmen bunu da yalanladı!
 
Deniz Zeyrek @Deniz_Zeyrek  
Kavaslar Derneği'nden yok mu bir açıklama..?
 
Atilla Türker @atigoll  
Vatandaşa gavat diyen Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un kızağa çekilme ihtimali nedir?
 
Şükrü KÜÇÜKŞAHİN @Sukrukucuksahin  
Gezidir, Gezi... Vali Coş, "Ben o kelimeyi kullanmam" demiş. Geziciler telekinezi ile valinin beynine hükmedip, o kelimeyi dedirtmiştir!!!!
 
Koray Çalışkan @koraycaliskan  
Adana Valisini gece 9:30'dan önce TV de gostermek yasaklanmali. Çoluk çocuk var.
 
ZeynepGöğüş @ZeynepGogus  
Benim oglanın kelime haznesi güdük kalır sanmıştım mşlh twitter ve 1 sn vali sayesinde ne gavatı kaldı ne godoşu..
 
Cenk Eren @cenkerenonline  
Tamam valinin yaptığını tasvip etmezsiniz dava açarsınız siyasetçi protesto edilir ama vali orda devleti temsil eder devlet yuhlanmaz
 
İmamınGülü✌ @Ladyimam  
Adana Valisi'nin Gavat kelimesi üzerine TDK Acil toplandı. Gavat Kelimesi Pek güzel pazevenkimsi insan olarak düzeltildi.
 
asli aydintasbas @asliaydintasbas  
AdanaValisiCoş'un acıklı hali, aslında bir sistem sorunu. Valiler kendilerini halka, anayasa ya da hukuka dğl, Başbakan'a sorumlu hisediyor
 
zeynep gürcanlı @zeynepgurcanli  
Vali "kavak" demiş olmasın? Kızdığı adam uzun boyluysa filan...
 
sanem altan @AltanSan  
Yazar cocuguyum kavasi validen ogrendim... Babam ck uzulecek buna...
 
sahin mengu @sahinmengu
Vali değil adam sokak serserisi. "Gavat" söylemi tam bir aşağılık kompleksinin dışa vurumu
 
uğur gürses @ugurses  
Adana'dan yükselen bir Muppet Show...
 
Melih Aşık @melihasik
Vali: Gavat demedim kavas demiş olabilirim, demiş. Ne ilgisi var? Adamın açık yakasına bakıp "Kravat" demiş olabilir, bu daha uyar...
 
Yankı Yazgan @yankiyazgancom  
Yurttaşına 'Gavat' dediği videoda duyulan vali 'Kavas dedim' demiş. Bu nasıl bir düzey?
 
Naim Dilmener @renemliD  
Kavas mi demis? Ben "kalas" diyorum. Yok mu arttiran?
 
serdar akinan @serdarakinan  
Kavas Vali demek suç olamaz değil mi? 
 
nevsin mengu @nevsinmengu  
Hmm Adana valisi elçiliğin koruma görevlisini getirin buraya demiş demekki, günahını almayalım
 
Özgür Mumcu @ozgurmumcu  
Şimdi Kavas Vali diyebiliyor muyuz? #kavasvali
 
kaan sezyum @kaansezyum  
Adana valisinin saçlar benim model ondan öyle konuşuyor. http://t.co/nns8A4w7RM (Kendisiyle Taksim'de saç ektirip el ele dolaşmak isterim)
 
iskender paydas @iskenderpaydas  
Gavatın merhemi olsa başına sürer.
 
Suat KINIKLIOGLU @kinikli88  
Adana'nın "coşkun" valisi ne yazık ki münferit bir vak'a değil...Eskişehir de öyle. Valiler maalesef siyasetçiden fazla siyasetçi oldu...:((
 
Muharrem İNCE @vekilince  
Adana valisi recep tayyip erdoğan hükümetine yakışan bir validir!
 
Alper Turgut @AlperTurgut01  
Adana Valisi'ne biri Allah belanı versin demiş, ee sen de iade et lafı, "Bana gavatı getirin" ne demek, iyi tez kellesini vurun demedin.
 
Lütfü Türkkan @LutfuTurkkan  
O gavatı Valilikten alın..