BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,83
ALTIN 2.415,06
HABER /  GÜNCEL

3 yıllık boykotu Erdoğan kazandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Avrupa Birliği'ne karşı başlattığı boykot bitiyor.

Abone ol

AVRUPA Birliği ile müzakare görüşmelerinin durdurulmasının ardından Brüksel'e gitmeme kararı alan Erdoğan, 3 yılın ardından AB boykotunu bitiyor.

Bugün Avrupa Birliği'nden gelen bir haber Başbakan Erdoğan'ın programını değiştirdi. Birlik 5 Kasım tarihinde Türkiye ile müzakerelere yeniden başlama kararı aldı, 22. fasılın açılmasına da onay verdi.

Birlikten gelen haberi alan Erdoğan, 3 yıldır gitmediği Brüksel'e gitme kararı aldı. Başta AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış olmak üzere büyük bir ekip Erdoğan'ın Brüksel temaslarını organize etmek için çalışmaya başladı.

BAĞIŞ PROGRAMIN İÇERİĞİNİ ANLATTI

NTV'de canlı yayına katılan Egemen Bağış, Erdoğan'ın Brüksel ziyaretine ilişkin detayları açıkladı.

"...5 Kasım tarihini önemli bir milat olarak görüyoruz. Ama tek çiçekle de bahar olmaz biz farklı fasılların açılmasına yönelik kararlılığı da görmek istiyoruz. 3 yıldır sayın başbakanımızın Brüksel'e bir ziyareti olmamıştır fasılların açılmadığı süreçte. Biz Türkiye olarak bunu bilinçli bir şekilde teyit ettik. 5 Kasım sonrası sayın başbakanımızın kendi muhatapları sayın Barrosso, sayın Rompula ve sayın Shuls'la görüşmesi söz konusu olacak.

ARALIK YADA OCAK

Aralık Ocak dönemi içinde bir Brüksel ziyareti planlanmaktadır. Türkiye Avrupa Birliği'nin en önemli potansiyel aday ülkesidir. Üye olduğumuz gün Avrupa'nın en büyük ikinci ülkesi olacağız. Bu sürecide yakından takip ediyoruz.Türkiye konusunun tartışılması bizim için memnuniyet vericidir. Türkiye konusunda ne kadar geciktiklerini görmelerine vesile olacaktır. Bu faslın açılmasını bir ön şart olarak koymuştuk. Faslın açılması ile birlikte gerekli temaslar yapılacak ve Aralık Ocak döneminde sayın başbakanımızın gitmesine değecek bir programın çıkmasını istiyoruz. Onun içinde hem Avrupa Birliği konsey başkanının hem Avrupa Birliği komisyon başkanının hem de Avrupa parlamentosu başkanını takvimlerine uygun şekilde bunun planlanması ve başbakanımız gitmişken Brüksel'deki Avrupa Birliği daimi temsilcilik binamızın açılışını yapması, oradaki siyasi partilerin yetkilileriyle üst düzeyde temaslar kurması adına kapsamlı bir program hazırlıkları içindeyiz.

AB'DEN HERŞEYİ YENİDEN BAŞLATACAK AÇIKLAMA... TIKLAYIN

Avrupa Birliği Avrupa İşleri Bakanları'nın bugün Lüksemburg'da yaptığı toplantıdan Türkiye ile müzakerelere üç yıllık aranın ardından yeniden başlanması kararı çıktı. HABERİ OKU

12603.jpg