BIST 10.330
DOLAR 32,21
EURO 34,76
ALTIN 2.454,84
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Gözleri ile öykü yazıyor!

ALS hastası Madenli'nin, gözlerini hareket ettirerek bilgisayar aracılığıyla yazdığı çocuk öyküleri, Toronto'da düzenlenen Ankara Kütüphanesi Öykü Yarışması'na damgasını vurdu.

Abone ol

ALS hastası Zehra Madenli'nin, gözlerini hareket ettirerek bilgisayar yardımıyla yazdığı çocuk öyküleri, Toronto'da düzenlenen altıncı Ankara Kütüphanesi Öykü Yarışması'na damgasını vurdu.

Madenli, bu yıl ilk kez verilen Büyük Ödül'e layık görüldü. Ünlü bilim adamı Stephen Hawking'in kullandığı bilgisayarlı tekerlekli sandalyenin aynısını kullanan Madenli, hareket edebilen tek organı olan gözleriyle birçok öykü yazdı.

Törenden sonra Zehra Madenli ile AA'ya konuşan eşi Sinan Madenli, hastalığın ilk yılı çok büyük depresyonlar yaşadıklarını, daha sonra devletin verdiği bilgisayar sistemi ve tekerlekli sandalyenin, eşini yeniden hayata bağladığını anlattı. Çocuklar için yazdığı Küçük Ayı, Kış ve Adı Yok isimli öyküleri ile tüm derecelerin üzerinde takdire layık görülen Zehra Madenli ise ödülü Toronto ALS Topluluğu'na bağışladı.

Zehra Madenli yazdıklarını www.zehra.madenli.com adlı internet sitesinden, ALS hastaları, sevenleri ve çocuklarla paylaşıyor.
(AA)