BIST 10.171
DOLAR 32,37
EURO 34,71
ALTIN 2.390,78
HABER /  GÜNCEL

3 yaşındaki çocuk şaşkına çevirdi

Annesi onu üzüm yaprağı toplarken kaybetti. 3 yaşındaki çocuk karanlığa rağmen 7 kilometre yürüyüp köye vardı.

Abone ol

Kayseri'nin Talas ilçesi Süleymanlı köyünde dün, annesi asma yaprağı toplarken kaybolan 3 yaşındaki Emir Özcan, karanlığa ve zor arazi koşullarına rağmen 7 kilometre yürüyerek ulaştığı Yazyurdu köyü girişinde öğlen saatlerinde bulundu.

Dün akşam saatlerinde Süleymanlı köyündeki bağlarına annesi Sare Özcan ile asma yaprağı toplamaya giden ve bu sırada ortadan kaybolan 3 yaşındaki Emir Özcan'ın bulunması için başta Sivil Savunma ve jandarma ekipleri olmak üzere 400'e yakın köylü seferber oldu.

Topaktaş bölgesinde arama çalışmaları sürerken, Sivil Savunma ekipleri, Emir Özcan'ı, kaybolduğu yerden 7 kilometre uzaktaki Yazyurdu köyü girişinde buldu. Kurtarma ekipleri, yorgun olduğu görülen ve acıkan küçük Emir'in karnını doyurdu. Baba Serdar Özcan, haber üzerine bu köye gitti.

Bir süre sonra Sivil Savunma ve Jandarma ekipleri, Emir Özcan'ı köyüne getirdi. Oğlu kaybolduğu için fenalaşarak Tomarza Devlet Hastanesine kaldırılan anne Sare Özcan'a da telefonla müjdeli haber verildi.

Kurtarma ekipleri, 3 yaşındaki Emir'in, karanlığa ve engebeli arazi koşullarına rağmen hayatta kalarak, köye ulaşmayı başarmasını ''mucize'' olarak değerlendirdi.

Emir Özcan, AA muhabirine, karnının acıktığını ve üşüdüğünü söyledi.