BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,80
ALTIN 2.433,14
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

3 üniversiteden ortak program

Gazi, Ankara ve Hacettepe Üniversiteleri ortaklığında uluslararası İngilizce doktora ve yüksek lisans programları açılacak.

Abone ol

Gazi Üniversitesi Kültür Merkezi’nde "Uluslararası Ortak Lisansüstü Programları Çalıştayı" düzenlendi.

Çalıştaya, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber ve üniversitelerin öğretim üyeleri katıldı.

Çalıştayda üniversitelerin ortak doktora ve yüksek lisans programları hakkında bilgi verildi.

Türkiye'de ilk olduğu bildirilen uygulamayla İngilizce doktora ve yüksek lisans programları açılacak.

Gazi, Ankara, Hacettepe Üniversiteleri ortaklığındaki programa, yerli ve yabancı öğrenciler kabul edilecek. Öğrencilerin İngilizce programla Türkiye'ye gelmeleri, Türkçe öğrenmeleri sağlanacak.

Öğrenciler, üniversitelerin her türlü imkanlarından yararlanabilecek, programın sonunda üç üniversitenin imzasının olduğu diploma alacak.

EYLÜL AYINA YETİŞECEK

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, programın açılışında yaptığı konuşmada, üç üniversitenin büyük bir akademik gücü olduğunu, 10 bini bulan akademik personel bulunduğunu belirtti.

Türkiye'de 54 bin yabancı öğrenci bulunduğunu aktaran Büyükberber, şöyle konuştu:
"Ankara'da ise 5 bin 825 yabancı öğrenci var, oldukça düşük. Bunun da 5 bin 367'si devlet üniversitelerinde, 2 bin 200'ü burslu. Yurt dışında okuyan öğrenci sayımız da 75 bin. Türkiye'nin en büyük üç üniversitesi bir araya gelerek özellikle yüksek lisans ve doktora da bu programı başlatırsak büyük bir mali güç olacağını hesapladık. Birkaç yıl içinde bu programa kaydedilecek tahmini 130 binin üzerinde öğrenci olacak."

Büyükberber, programı eylül ayına yetiştirmeye çalışacaklarını, öğrencileri programa almaya başlayacaklarını söyledi.

DİĞER ÜNİVERSİTELER ÖRNEK OLACAK

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Ankara'nın köklü üniversiteleri olarak elliden fazla programı açmalarının önemli olduğunu söyledi.

Gelecekte programa katılan öğretim üyelerinin ve programların çoğalacağını belirten İbiş, çalışmalarının birçok üniversiteye örnek oluşturacağını belirtti.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer de Türkiye'de ilk kez böyle bir birliktelik olduğunu her aşamada eksikleri gidererek en iyiye ulaşılacağını söyledi. Programa çok sayıda müracaat olduğunu dile getiren Tuncer, başarıya uluşması için ellerinden geleni yapacaklarını da sözlerine ekledi.