BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Hedef ikincilik, amaç Şampiyonlar Ligi

Ligde son haftalara yaklaşırken, ikincilik mücadelesi veren Beşiktaş’ta bu hafta oynanacak Kasımpaşa maçına final gözüyle bakılıyor. <br/>Si...

Abone ol

Ligde son haftalara yaklaşırken, ikincilik mücadelesi veren Beşiktaş’ta bu hafta oynanacak Kasımpaşa maçına final gözüyle bakılıyor.
Siyah-beyazlı takım Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında sahasında Kasımpaşa’yı konuk edecek. Ligi ikinci sırada bitirip Şampiyonlar Ligi’ne direk katılma hedefiyle mücadele eden siyah-beyazlılarda, bu hafta takımdan ayrılacak oyuncular da netleşecek.

HEDEF İKİNCİLİK, AMAÇ ŞAMPİYONLAR LİGİ
Beşiktaş’ta hem camia hem futbolcular hem de yönetim Şampiyonlar Ligi’ne ön eleme oynamadan katılmak için kenetlenmiş durumda. Son zamanlarda Gökhan Töre’nin başına gelen talihsiz olay ve Sivasspor maçında alınan mağlubiyetle takım içinde oluşan olumsuz hava giderilip, lige konsantre olmak için tesislerde yoğun mesai harcanıyor. Özellikle Devler Ligi’ne direk gitme durumunda, kulübün oradan gelecek maddi kaynakla rahatlayacağının farkındalığı, Beşiktaş’ta lig ikinciliğinin önemini bir kat daha artırıyor. Başkan Orman ve ekibinin, bu konudaki hassasiyeti futbol direktörü Önder Özen’e ve teknik direktör Slaven Bilic’e ilettiği, bu özel durumun futbolculara iyi bir şekilde anlatılması gerektiğini söylediği bildirildi.

TAKIMDAN AYRILACAKLAR BELİRLENDİ
Beşiktaş’ta, Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılmanın önemi kadar, takımdan ayrılacak futbolcuların belirlenmesi de bir o kadar önem arz ediyor. Özellikle Manuel Fernandes’in takımdan kesin olarak ayrılacağı bildirilirken; Hugo Almeida, Tomas Sivok, Escude, Holosko devre arasında kiralık olarak gelen Jermain Jones ve Dany Nounkeu’nun da gidecekler listesinde yer aldığı gelen haberler arasında. Siyah-beyazlı takıma kiralık olarak devre arasında gelen bir diğer futbolcu Ramon Motta’nın ise teknik ekibin vereceği rapora göre takımdaki seyrinin belli olacağı belirtildi.
Siyah-beyazlı takımdan ayrılacağına kesin gözüyle bakılan Gökhan Süzen ile sezonun ilk yarısında kavga ederek süresiz kadro dışı kalan Sezer Öztürk ve İbrahim Toraman’ın gelecek sezon planlamasında Beşiktaş’ta yer almayacak. Ayrıca bu sezon istenilen performansı sergilemeyen Serdar Kurtuluş hakkında da yine teknik ekibin vereceği rapora göre hareket edilecek.

22. RANDEVU
Spor Toto Süper Lig’de Cumartesi (Yarın) Beşiktaş sahasında Kasımpaşa’yı konuk edecek. İki takım yarın Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda 22. randevuda karşı karşıya gelecek. Bu uzun soluklu mücadelede siyah-beyazlı takımın 15 galibiyeti ön plana çıkarken, 5 maç berabere sonuçlandı ve Kasımpaşa 1 kez galip gelebildi. Oynanan 22 karşılaşmada Beşiktaş 42 gol atarken, Kasımpaşa ise 14 golle karşılık verdi. Sezonun ilk yarısında oynanan maçı Kasımpaşa 2-1 kazanmış, ancak kural hatası nedeniyle tekrarlanan müsabakadan Beşiktaş 3-0 galip ayrılmıştı.
(İHA)