BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.434,39
HABER /  DÜNYA

3. Dünya Savaşını kimin kazandığı belli oldu

Gündemden düşmeyen 3. dünya savaşı için ülkeler son yıllarda hiç olmadığı kadar silahlanmaya başladı. Bu kapsamda 3. dünya savaşı simülasyonu yapıldı. Kazanan ülke ise sürpriz oldu.

Abone ol

ABD merkezli düşünce kuruluşu RAND Corporation, 3. Dünya Savaşının simülasyonunu gerçekleştirdi.

Simülasyonlarında, ABD güçleri Çin ve Rusya orduları ile karşı karşıya geldi. Simülasyonlara göre savaşın kara, deniz, hava, uzay ve siber uzay cephelerinin tamamında ‘çekişmeli’ geçti.

ABD darma duman oldu
Breaking Defense’de yer alan habere göre RAND analisti David Ochmanek “Oyunlarımızda Rusya ve Çin’le savaştığımızda ‘maviler’ (ABD) genelde ‘darma duman’ ediliyor." dedi.

Çok sayıda insanın hayatını kaybettiğine dikkat çeken Ochmanek, "Çok fazla ekipman kaybediyoruz. Genelde hedefimizde – yani karşı tarafın saldırmasını – engellemekte başarısız oluyoruz.” diye konuştu.

Hayalet uçaklar yerdeyken vuruldu
Simülasyon savaşına göre ABD’nin geçmişte keyfini sürdüğü üstünlüğü elde etmekte zorlanacağına yoruluyor. Simülasyonlardaki ABD karşıtı ‘kırmızı’ güçler ABD hayalet uçaklarını daha pistteyken imha ediyor, ABD savaş gemilerini batırıyor, ABD üslerini yok ediyor ve kritik öneme sahip ABD askeri sistemlerini ortadan kaldırıyor.

Havalanmadan imha ediliyorlar
Savaş simülasyon ve oyunlarında onlarca yıl deneyime sahip eski savunma bakan yardımcısı Robert Work de şunları söyledi:“Bildiğim her senaryoda, F-35’ler havalanabilirlerse hava üstünlüğünü ele geçiriyorlar. Ama daha havalanmadan yerde imha ediliyorlar.”