BIST 9.492
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.488,75
HABER /  EKONOMİ

Murat Kurum duyurdu sosyal konuta rekor başvuru

50 bin konutluk sosyal proje başlattıklarını belirten Bakan Murat Kurum, projeye yapılan rekor başvuru rakamını duyurdu.

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, katıldığı uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM 2019’da konuştu.  TOKİ ile 50 bin konutluk sosyal proje başlattıklarını hatırlatan Kurum, "Proje kapsamında ilk etapta 67 ilimizde uygulamaya çıktık. Hamdolsun dün akşam itibarıyla başvurular 70 bini aştı” dedi.

Sosyal konutta kararlı bir şekilde ilerleyeceklerini belirten Kurum, “2+1'leri 388 lira taksitle veriyoruz, 20 yıla varan vadeler var ve 2023 yılı hedefleri çerçevesinde 250 bin sosyal konuta da kararlı bir şekilde yürüyeceğiz." diye konuştu.

Şehirlerin 150 yılı planlanacak
Kurum, "Bundan sonraki süreçte de köklü bir imar kanunu hazırlamak üzere nisanda parsel bazındaki imar plan değişikliklerini durduracak, genel ada bazlı projelerin önünü açacak Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 11 maddelik manifesto çerçevesinde artık şehirlerimizin 150 yılını planlayacağız." ifadesini kullandı.

Yabancıya 164 milyonluk satış
Yabancıya mülk edinmeyle alakalı düzenleme yaptıklarını anımsatan Kurum, "Artık fiyatı, Avrupa'yla eş değer ülkelerle aynı seviyeye getirdik. Bugüne kadar da vatandaşlık edinme suretiyle bir milyar 164 milyon liralık gayrimenkul satıldı. Bu da sektörümüz adına önemli bir gelişme. O gayrimenkul satışını iyi yönetebilmek adına da Tapu, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ajansı ile koordine halinde 12 ülkede ofis açıyoruz." dedi.

Kurum, büyükelçilik ve konsolosluk bünyesinde çevre ve şehir ateşelerinin çalışacağını belirterek, buna ilişkin kadroyu aldıklarını, imza sürecinin de tamamlanmasıyla 20 ülkede vatandaşa ve sektöre destek olmak maksadıyla çalışacaklarını dile getirdi.