BIST 10.567
DOLAR 32,25
EURO 35,01
ALTIN 2.481,77
HABER /  GÜNCEL

3 bin tüp denize döküldü

Türkiye yağışlı havanın etkisi altında. Ankara, Kocaeli ve Bursa'yı sel bastı. Evler, işyerleri su altında kaldı.

Abone ol

Kocaeli'de sel sularına kapılan bir kişi kayıp. Uludağ'da kar yağışı başladı. Bursa'da vatandaşlar botlarla evlerinden kurtarıldı. Ankara'da ise İstanbul yolu üzerindeki Şaşmaz Kavşağı'nda onlarca araç mahsur kaldı.

İzmit Gölcük'te İshaniye Deresi'nin taşması sonucu lpg tüp deposundaki yaklaşık 3000 mutfak ve piknik tüpü denize dağıldı. İzmit Körfezi deniz tarfiğine kapatıldı Yağışlı hava hafta sonu da etkisini sürdürecek.



Kocaeli bölgesinde 2 gün önce başlayan ve özellikle dün gün boyu yağan şiddetli yamur, sabah saatlerinde hız kesmesine rağmen yüksek kesimlerden gelen yağmur suları Gölcük, Gebze, Kandıra, Derince, Körfez ve Kartepe ilçelerinde sele neden oldu.

Gölcük İlçesi’nin Üçevler mevkiinde onlarca ev ve otomobil sel suları altında kalırken, itfaiye ekipleri mahsur kalan vatandaşları botla taşıdı. Kartepe İlçesi’nde ise Aslanbey Deresi’nin setinin yıkılması sonucu sel sularına kapılan kamyon sürücüsü 35 yaşındaki Erol Ay kayboldu.
Kocaeli’de dün gece zaman zaman hızı 70 kilometreye ulaşan fırtına ile birlikte yağan yağmur yüksek kesimlerde daha da etkili oldu.

Sabaha karşı ise yükseklerden gelen sular baskınlara yol açtı. Kocaeli’nin Gölcük İlçesi’nin Üçevler mevkiinde onlarca ev, işyeri ve araçlar su altında kaldı. Ev ve işyerlerinde mahsur kalan vatandaşları, itfaiye ekipleri botlarla kurtardı. Gölcük’ün Üçevler mevkii tam anlamıyla göle dönerken, itfaiye ekipleri halen buradaki kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

KAMYON ŞOFÖRÜ SELE KAPILDI

Kocaeli’nin Kartepe İlçesi’nde ise Aslanbey Deresi’nin kabarması sonucu sular setten taştı. Saat 08.00 sıralarında sel sularının gelmesi ile kamyonundan inen 35 yaşındaki Erol Ay suya kapıldı. Kamyon sürücüsü tüm aramalara rağmen bulunamadı. Arama çalışmaları devam ediyor.

Sel Kocaeli’nin Kandıra İlçesi’nde de hasara yol açtı. Kandıra ilçe merkezi ile birçok köyde ev ve işyerleri ile ekili tarlalar su altında kaldı. Belediye ekipleri su tahliye taleplerine yetişemiyor.

Kocaeli’nin Derince, Körfez, Gebze ve Çayırova ilçelerinde de etkili olan sel suları bu ilçelerde de onlarca ev ve işyerinde hasara neden oldu.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, Kocaeli bölgesine Ekim ayı içinde metrekareye 235 kilogram yağış düştü. Bu yağışın yarıya yakını olan 113 kilogramı ise son 48 saatlik sürede yağdı.

ANKARA'DA SU BASKINLARI

Ankara'da akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış nedeniyle İstanbul Yolu Şaşmaz Kavşağı'nda çok sayıda araç mahsur kaldı.

Kentin çeşitli yerlerinde alt ve üst geçitlerde meydana gelen su baskınları nedeniyle çok sayıda araç mahsur kaldı. İstanbul Yolu Şaşmaz Kavşağı'nın sularla kaplanması dolayısıyla araçlarından çıkamayan vatandaşlar uzun süre kurtarılmayı bekledi. Daha sonra su baskının yaşandığı kavşağa ASKİ'ye ve itfaiyeye ait araçlarla gelen görevliler, mahsur kalan araçlarla sürücülerini kurtardı. Kavşaktaki sel suları, iş makineleri ve vidanjörlerle boşaltılmaya çalışıldı.

Ankara'nın çeşitli yerlerinde meydana gelen su baskınları dolayısıyla, emniyet güçleri dere yataklarında bulunan semtlerdeki vatandaşları uyardı. Ayrıca, çalışmalardaki yoğunluk nedeniyle ASKİ'nin telefonlarına uzun süre ulaşılamadı. Kurtarma çalışmalarda birimler arasında koordinasyonun sağlanması için bir polis ekibi ASKİ'ye giderek çalışmalara katıldı.