BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.443,14
HABER /  EKONOMİ

299 euroya Kandil turu!

Barış sürecinin tamamlanmasıyla birlikte Kandil'deki doğa güzellikleri ve mağaralar turizme açılabilir.

Abone ol

İddianın sahibi Andiamo Tur'un sahibi Cem Polatoğlu. Bölgede 2 gece-3 gün bir 'Kandil turu' düzenlenebileceğini belirten Polatoğlu maliyeti de hesapladı: 299 euro

Barış süreciyle birlikte tarihi 8 Mayıs olarak açıklanan 'çekilme'nin ardından, Kandil de Kuzey Irak'ın turistik merkezi olarak, turizmcilerin radarına girecek. Geçmişte bunun örneklerine sıklıkla rastlandığını belirten Andiamo Tur'un sahibi turizmci Cem Polatoğlu, "Almanya, Avusturya ve Çek Cumhuriyetinde zamanın toplama kampları bugünün en çok ziyaret edilen turistik bölgeleriyse, Normandiya Fransa'nın, Pearl Harbor Amerika'nın, Bekaa Lübnan'ın, Çanakkale Türkiye'nin en turistik bölgelerinden biriyse yarın Kandil'in de Kuzey Irak'ın en turistik bölgesi olmayacağını kim iddia edebilir?" dedi.

PROGRAM BİLE HAZIR

1. GÜN: İSTANBUL-ERBİL
Havalimanında buluşma. THY seferiyle Erbil'e uçuş. Otele transfer. Daha sonra yapılacak olan panoramik şehir turumuzda görülecek yerler arasında Kaleiçi, Tophane, Saray ve Takya mahalleleri, Tekstil müzesi, Shanidar Park ve Sanat Galerisi, Kayseriya çarşısı bulunuyor. Akşam yemeği ve geceleme otelde.

2. GÜN: ERBİL-KANDİL
Sabah kahvaltısından sonra özel otobüslerle Kandil'e hareket. Kandil'e varışta 5 yıldızlı mağaraya varış ve yerleşme.

3. GÜN: KANDİL-ERBİL-İSTANBUL
Kandil kırsalında alınacak olan sabah kahvaltısının ardından İstanbul'a hareket ve turun sonu.

CEHENNEM VADİSİ MERKEZ OLABİLİR

Bugün Kandil Dağı ve etrafını bilen çok fazla kimse yok. Sadece PKK'nın üst yönetimiyle röportaj yapmak için bölgeye giden gazeteciler bölgeyle ilgili izlenimlerini paylaşıyor. Fakat bölgenin doğasının turizme de oldukça uygun olduğu biliniyor. Olası bir tur programında bölgedeki Cennet ve Cehennem Vadilerinin yanısıra sayıları yüzleri aşan mağaralar turların en dikkat çeken ayrıntıları olabilir.

BARZANİ İNŞAATA ŞİMDİDEN BAŞLADI

BÖLGEDEKİ turizm faaliyetleri aslında şimdiden hareketlenmeye başladı. Dün Takvim Gazetesi'nde yer alan bir habere göre Mesut Barzani'nin yeğeni Şeyh Şirvan Barzani, Kandil'in karşısındaki Korek Dağı'nı tatil cennetine çevirdi. Korek Telekom'un da sahibi olan Barzani, Korek Dağı'na yatırım için 60 milyon doları gözden çıkardı. Şeyh Şirvan Barzani, 3 bin 200 metre yüksekliğindeki Korek Dağı'na 5 yıldızlı bir tatil köyü inşa ettirmeye başladı. Kandil Dağı manzaralı bölgeye, 240 villa, otel, teleferik, dağ restoranı ve kayak üssü yapıldı. "