BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

295 terörist aftan faydalandı

PKK'ya ait Kuzey Irak kamplarından kaçarak teslim olan 295 terörist, "Etkin pişmanlık" tan faydalandı.

Abone ol

Terör örgütünün Irak'ın kuzeyinde bulunan Kandil başta olmak üzere, Zap, Hakurk, Hınera, Haftanin, Avaşin, Keleraş ve Metina kamplarından kaçan 295 terörist, 1 Haziran 2005 tarihinden itibaren yürürlüğe giren "Etkin Pişmanlık Yasası" ndan faydalandı.

Haklarında terör örgütü üyesi olmak suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan örgüt üyeleri, "Herhangi bir suçun işlenişine iştirak etmeksizin terör örgütünden gönüllü ayrıldıkları" gerekçesiyle serbest bırakıldı.

YAŞADIKLARINI MAHKEMEDE ANLATIYORLAR

Diyarbakır, Şırnak, Siirt, Batman, Mardin, Bingöl ve Şanlıurfa'da güvenlik güçlerine teslim olan terör örgütü üyeleri, yargılandıkları Diyarbakır'daki 4,5 ve 6. Ağır Ceza Mahkemelerinde terör örgütüne katılış nedenleri ve örgütte bulundukları süre içerisinde karşılaştıkları olaylar hakkında detaylı bilgi veriyorlar.

Diyarbakır adliyesinde yargılananlar arasında, terör örgütünün kamplarından bebeğiyle kaçan kadın ve çocuk yaştaki örgüt üyeleri de bulunuyor.

Duruşmada, terör örgütüne amcasının oğlunun telkinleri sonucu katıldığını anlatan H.Y, örgütün, TSK'nın hava saldırısı sırasında yeni katılanları hedef ettiğini, tecrübeli olan örgüt üyelerinin ise mağaralara saklandığını belirtmişti.

Bir diğer örgüt üyesi ise terör örgütünün kamplarında 10 yıl kaldıktan sonra geldiği Diyarbakır'da Cumhuriyet Savcısına teslim olmuştu.

Terör örgütü PKK'da 12 yıl kaldıktan sonra güvenlik güçlerine teslim olan C.Ö. de TCK'nın etkin pişmanlık maddesini radyodan duyduğunu ve ardından örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olduğunu anlatmıştı.

Son olarak Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan 14 yaşındaki V.B. ise 4 yıl önce tarlada çalıştığı bir sırada, 2 örgüt üyesinin, kendisini "Seni İran ve Irak'taki okullarımızda okutacağız" diyerek kandırdıklarını ve örgütün Irak'ın kuzeyindeki kamplarına götürdüklerini söylemişti.