BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

29 saat sonra ormanda bulundu!

Dün mantar toplamak için evinden ayrıldıktan sonra haber alınamayan 82 yaşındaki Ayşe Tüfekçi, 29 saat sonra ormanlık alanda bitkin vaziyette bulundu.

Abone ol
Seydikemer Yaka Mahallesi'nde evli ve 5 çocuk annesi Ayşe Tüfekçi, dün saat 10.00 sıralarında mantar toplamak için evden ayrıldı. Akşam eve dönmeyen tansiyon hastası Tüfekçi'nin hayatından endişe eden ailesi, durumu jandarmaya bildirdi.

Jandarma ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), köy halkıyla Tüfekçi'nin gençlik yıllarında çobanlık yaptığı ormanlık alanda arama çalışması başlattı. Gece yarısına kadar süren aramalardan sonuç alınamadı. Bunun üzerine çalışmaların gündüz devam etmesi kararlaştırıldı. 
 
Sabah erken saatlerde devam edilen aramalara AKUT Fethiye ekibi de katıldı. Jandarma dedektör köpeğinin de katıldığı arama çalışmaları sırasında Ayşe Tüfekçi'nin gidebileceği yerler arandı. Tüfekçi kaybolduktan 29 saat sonra, saat 15.00 sıralarında, evine yaklaşık 7 kilometre uzaklıktaki Çadırkavak mevkiindeki ormanlık alanda bitkin vaziyette bulundu. Yüzünde morluklar bulunan ve düşmüş olabileceği düşünülen Tüfekçi ambulansa alınarak, Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tüfekçi'nin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. 
 
Eşinin bulunmasıyla büyük sevinç yaşayan Abdullah Tüfekçi, arama çalışmasına destek veren ekiplere teşekkür etti. Oğlu Mustafa Tüfekçi ise, "Annem mantar aramak için gitmiş. Gece boyunca yaptığımız aramalara rağmen bulamamıştık. Bugün tekrar köylüler ve yetkililerle yaptığımız aramada bulduk. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.