BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan tahtaya bakın ne yazdı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pursaklar Kız Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi ziyaretinde konuştu, öğrencilere ders verdi.

Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'daki toplu açılış töreninin ardından Pursaklar'da Kız Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Erdoğan burada tahtaya öğrenciler için bir de not yazdı. İşte Erdoğan'ın kaleminden başarının sırrı;

Pursaklar Kız Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyyip Erdoğan, ilçenin sürekli değiştiğini söyleyerek "Bu bir zihniyetin ortaya koyduğu değişim" diye konuştu. Pursaklar'ın 15-20 yıl önceki halini hatırlatan Erdoğan," Neydi, bugün ne? Burada bir şey yatıyor. Bir eski Türkiye vardı, bir de şu anda inşası yapılan yeni Türkiye var" dedi.
 
GENÇLERE SESLENDİ
 
Yeni Türkiye’nin mimarlarının gençlerin olacağını, kendisinin gençleri “Yeni Türkiye’nin imar ve ihyasının mimarı olarak gördüğünü vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

“Göreve geldiğimizden bu yana millî bütçemizin yüzde 50’sini daima Millî Eğitim’e ayırdık, kadroların yaklaşık yüzde 50’sini daima Milli Eğitim’e ayırdık. Niye? Çünkü öğretmen açığımız çok fazlaydı. Şu anda da var, ama onlar giderilecek, bunda kararlıyız."

"AZAMİ 30 KİŞİLİK SINIFLAR" 
 
Derslik inşasının büyük bir hızla devam ettiğini, 12 yılda yapılan derslik sayısının, Osmanlı ve Cumhuriyet tarihinde yapılan derslik sayısını birkaç yıl içinde yakalayacağını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Yavrularımızın 60-70 kişilik dersliklerde okumasını istemiyoruz, azami 30 öğrenci kapasiteli derslik olacak, daha fazlası olmayacak. Çünkü kaliteli, nitelikli eğitim olacaksa sınıfların bizim okuduğumuz zamandaki gibi olmaması lazım, bizim sınıfımızda 75 öğrenci vardı, ama şimdi ben inanıyorum ki burada 30’un altındadır" dedi.
 
Okulun hayırlı olmasını temennisini dile getirerek öğrencilere başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından beraberindekilerle birlikte okulda incelemelerde bulundu.
 
TAHTAYA YAZDI
 
Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyyip Erdoğan, tahtaya "Millet iradesi, başarının sırrı düşün, uygula, neticelendir" diye yazdı.