BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

28 Şubat soruşturmasında 4 tutuklama

28 Şubat Soruşturması kapsamında 4 emekli asker hakkında tutuklama kararı çıktı.

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında gözaltına alınan 5 emekli generalden 4'ü tutuklandı.

Emekli asker olduğu söylenen bir kaç askerin daha bugün adliyeye getirilmesi bekleniyor. 

Dün sabah saatlerinde Ankara Adliyesi'ne getirilen emekli Orgeneral Orhan Yöney, emekli Oramiral Hayri Bülent Alpkaya, emekli Korgeneral Köksal Karabay, emekli Koramiral Altaç Atılan ve emekli Tümgeral Ersin Yılmaz'ın ifadesi alındı.

MUHTIRA TOPLANTISI

Emekli 5 komutanın gözaltına alınmasında Genelkurmay Başkanlığı'nın gönderdiği BÇG tutanak belgelerinin etkili olduğu tespit edildi. Tutanaktaki ifadelere göre, Çevik Bir'in başkanlığını yaptığı toplantıya katılan komutanlar, hükümete 'muhtıra' vermeyi tartıştı. Yasadışı BÇG faaliyetlerinin de konuşulduğu toplantının tutanaklarında 'sıkıyönetim ilan edelim', 'hükümete muhtıra verelim', 'yeni kurulacak hükümete öneriler sunalım' gibi ifadelerin yer aldığı öğrenildi. Genelkurmay, soruşturma kapsamında toplam 20 belgeyi savcılığa göndermişti.

Savcılık sorgularının ardından emekli generaller tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme, emekli Orgeneral Yöney, emekli Oramiral Alpkaya, emekli Korgeneral Karabay ve emerli Koramiral Atılan'ın tutuklanmasına karar verdi. 

YILMAZ ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST

Mahkeme, emekli Tümgeneral Yılmaz'ın ise adli kontrol şartıyla ve hafta bir kez karakola imza atması şartıyla serbest bıraktı.

SİNCAN CEZAEVİ'NE GÖNDERİLDİ

Tutuklanan generaller, Ankara Adliyesi'nden Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait bir minibüs ile Sincan Cezaevi'ne sevk edildi.

ERDOĞAN NE DEDİ?

Başbakan Erdoğan, 28 Şubat soruşturması kapsamında 5 emekli askerin ifadeye çağrılmasıyla ilgili ''Biz bu ülkede geçmişte yaşanmış bazı olumsuzlukları yaşamak istemiyoruz. Eğer yaşamak istemiyorsak bunun gereğini de yerine getireceğiz. Yapılan çalışmalar bunun çalışmalarıdır. Yargı kendi görevini yapıyor, yürütme olarak biz üzerimize düşeni yapıyoruz, yapacağız'' diye konuştu.