BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,02
ALTIN 2.324,18
HABER /  GÜNCEL

Yıkılamayan binayı bir telefonla yıktırdı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, canlı yayında kentsel dönüşüm projesine ilişkin detayları açıkladı.

Abone ol

İNTERNETHABER- Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, TGRT Haber'de yayınlanan Ankara Gündemi programına katıldı.

Kentsel dönüşüme ilişkin soruları yanıtlayan Bayraktar, vatandaşlara garanti verdi:

"Vatandaşın istemediği hiçbir yerde dönüşüm yapılamayacak."

BİR HABER YETTİ

Canlı yayında Şanlıurfa'da 4 kolonu patlayan binanın tahliye ediliş öyküsünü de anlattı. 

"Haberi gördüm. Valiyi aradım. Bina yıkıldı."

KENTSEL DÖNÜŞÜM SEFERBERLİĞİ OLSUN

En önemli işimiz afet riski taşıyan binaların dönüşümü. Bu olmazsa olmazımızdır. Bu konutların içinde deprem fayı üzerinde bulunan 6.5 milyon konut var. Bu konutların 20 yıl içinde yenilenmesi gerekiyor. Bunu yaparken vatandaşa da güven vermemiz gerekiyor. Kentsel dönüşüm seferberliği olsun.

İSTEMEYENE YOK

Biz ilke olarak vatandaşın istemediği hiçbir yerde kentsel dönüşüm yapmıyoruz. Bir tane bile bina için risk tespitini kendi isteğimizle yapmadık. Vatandaş bize gelip talep ediyor.

1 tane bile riskli bina tespitini kendi isteğimizle yapmadık. vatandaş bize talep ediyor. Bize gelen taleplerin hepsini değerlendirsek başımızı kaşıyacak vaktimiz olmaz.

DİĞER BELEDİYELERLE ÇALIŞAMIYORUZ

AK Parti'li belediyelerin dışındaki belediyelerden istediğimiz çalışma performansını alamıyoruz. Yüzde 70-80 alamıyoruz. Gaziantep müthiş başarılı. Biz Mardin merkezde de Urfa'da da çalışmalar yapıyoruz. Ancak diğer taraflarda başaramıyoruz. Zaman zaman Diyarbakır'da da çalışmalarımız oluyor.

BU İŞ SİYASET DIŞIDIR

Bu iş siyaset dışı bir iştir. Bu vatandaşlarımızın geleceğimizle ilgili bir şeydir. Vatandaş görüyor. Vatandaş takdir edeceğini ediyor. Ancak biz bu süreçte kentsel dönüşümü gücümüz yettiği kadar anlatacağız.

BİR HABERİ GÖRMESİ YETTİ

Erdoğan Bayraktar, Urfa'da 4 kolonu patlayan binanın yıkılışına ilişkin hikayeyi de canlı yayında anlattı.

Vatan gazetesinde gördüğü haber üzerine Şanlıurfa Valisi'ne telefon açtığını söyleyen Bayraktar,"Ben haberi görünce hemen Vali Celallettin Ünal'ı aradım. Gidip binadan çıkmayanları ikna etti. Orada yaşayanlara 18 ay kira yardımı yapıldı. O bina önce tahliye edildi, ardından da yıkıldı" dedi.

GAZETECİYİ ŞAŞIRTTI

Şanlıurfa'daki binanın yıkılacağına ilişkin bilgiyi Vatan gazetesi Ankara Temsilci Murat Çelik'e haber verdiğini söyleyen Bayraktar'ın Çelik'in telefonuna şaşırdığını söyledi.

Bakanın telefonunu sabahın erken saatinde aldığını söyleyen Murat Çelik, "Genelde siyasiler yapılan haberlerden rahatsız olur. Ben de telefonu görünce öyle sandım. Ancak sayın bakan duyarlılığımıza teşekkür edince ben de şaşırdım" diye konuştu.

ÇOK SAYIDA ELEMAN ALINACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanı bünyesinde görevlendirilmek üzere eleman alımı yapacaklarını da söyleyen Bayraktar, "Başarı grafi gereği mesleğinde öne çıkmış arkadaşlarımızı piyasadan alarak bakanlık bünyesine kattık. İnşaat mühendisi, şehir plancısı vs. almak suretiyle üniversitelerde ilk 5'e giren öğrenciler arasından mülakat yapmak suretiyle yeni eleman alacağız. İl ve genel müdürlüklerde görevlendireceğiz" dedi.

YANLIŞ OLABİLİR AMA YOLSUZLUK YOK

Bayraktar, TOKİ'deki yolsuzluk iddialarını da yalanladı. İddiaları 'saçma' diye yorumlayan Bayraktar, "Büyük iş yaparken hata ve kusur olur. Ancak yolsuzluk sözkonusu değil. Yolsuzluk olsa 500 bin konut nasıl yapılacak. 1981'ten 2002'e kadar TOKİ 43 bin konut yaptı. 2002'den bu yana bu sayı 500'e çıktı" diye konuştu.

TRABZON'A STAD MÜJDESİ

Bayraktar, Trabzon'a yapılacak olan şehir stadının 18 ay içinde tamamlanacağının da müjdesini verdi.