BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Obama İsrail'e 'dinlemek' için gidecek?

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Obama'nın İsrail seyahatine ilişkin bilgi verdi.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry , '' Başkan Barack Obama, bu aşamada tarafları dinlemenin ötesinde bir şey yapmaya hazır değil, bu nedenle de İsrail'e gideceğini açıkladı. Bu ziyaret ona dinleme fırsatı sağlayacak'' dedi.

Kerry, ABD Dışişleri Bakanlığı'nda Ürdün Dışişleri Bakanı Nasır Cude ile düzenlenen ortak basın toplantısında, Ortadoğu barış süreciyle ilgili bir soru üzerine, sürece dair iyimser olduğunu, göreve geldikten sonraki ilk görüşmelerinden birini de İsrail ve Filistinli liderlerle yaparak, mevcut durumun yarattığı kaygıyı vurguladığını ve süreçte ABD olarak yapabilecekleri işlerin olup olmadığı noktasında onların görüşlerini dinlediğini belirtti.

DİNLEMEK İSTİYOR

ABD'nin bu süreçte vazgeçilmez bir unsur olduğunu ifade eden Kerry, 'ancak ABD Başkanı Barack Obama'nın bu aşamada tarafları dinlemenin ötesinde bir şey yapmaya hazır olmadığını, bu nedenle İsrail'e gideceğini, bu ziyaretin ona dinleme fırsatı vereceğini'' kaydetti.

Kerry, ''Bence dinleyerek ve olasılıkların şu anki durumuna dair bir fikre sahip olarak başlamalı ve bunun ardından bazı seçimler yapmaya geçmeliyiz. Önce dinlemeden, birdenbire bunu duyurmak bence kibirlice bir adım, dev bir hata olur'' ifadesini kullandı.

ABD yönetimi olarak barış için her türlü olasılığı araştırmaya hazır olduklarını vurgulayan Kerry, ''Bu olasılık üzerinde pencere kapanıyor. Bölge bunu biliyor, bölgede görüştüğüm liderlerin tamamı, bu konuyu ana bir gündem maddesi olarak masaya getirdi ve dolayısıyla üzerinde azami derecede kafa yormamızı hak ediyor, böyle de olacak'' diye konuştu.