BIST 9.992
DOLAR 32,36
EURO 34,71
ALTIN 2.434,46
HABER /  DÜNYA

Bu vicdansızlığın cezası bu mu?

Sibirya'da küçücük bebeği döven bakıcı hakkında karar verildi

Abone ol

Rusya ’nın Sibirya bölgesindeki Krasnoyarsk kentinde, 9 aylık bebeği sert bir şekilde döven kadın bakıcıya (55) kamu hizmetlerinde 3 aylık çalışma zorunluluğu cezası verildi.

Mahkemenin kararına göre bakıcı, bebeğin ailesine 100 bin ruble (3 bin 325 dolar) para cezası da ödeyecek. Mahkeme, olayı kanıtlayan güvenlik kamerası görüntülerini inceledikten sonra kararını açıkladı. Mahkeme kararını değerlendiren Rusya Devlet Başkanı’nın Çocuk Haklarından Sorumlu Komiseri Pavel Astahov, bakıcıya daha ağır ceza verilmesi gerektiğini savundu. Astahov, “Bir bebek babası olarak böyle bir insanın tecrit edilmesini isterdim. Kendini savunamayan bir bebeğe karşı böyle davranmak insanlık dışı!” eleştirisi getirdi.

İLESİ: TÜRKİYE’YE BİLE BEDAVA TATİLE GÖTÜRDÜK

Olayla ilgili konuşan bebeğin annesi Anna Trebugoviç, halen şoku atlatamadıklarını belirterek, “Haftada sadece 4 gün çalışıyordu. Haftalık 5 bin ruble ödüyorduk. Türkiye’ye bile bedava tatile götürdük. Orada 3 çocuğumuza baktığı için parasını da ödüyorduk” diyerek sitem etti.

Bebeği hastanede sağlık kontrolünden geçirdiklerini belirten Anna, “Allah’a şükür bebeğin sağlığı yerinde. Psikolojik olarak dayaktan etkilenmiş, ama doktorlar çabuk unutacağını söyledi” dedi.

Türkçe yayın yapan www.haberrus.com haber portalının haberine göre, daha önce bakıcının davranışlarından kuşkulanan bebeğin anne ve babası, odaya gizli kamera yerleştirmişti. İnternete düşen görüntülerde bakıcının bebeği sert şekilde koltuğa oturtması ve acımasız şekilde tokatladığı görülüyor.